Bavarian Nordic modtager ordre på produktion af yderligere ebolavacciner

Udgivet den 06-04-2021  |  kl. 09:17  |  

KØBENHAVN, Danmark, 6. april 2021 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) meddelte i dag, at selskabet har modtaget en ny ordre fra Janssen Pharmaceutica NV, en del af Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson, til en værdi af ca. USD 28 mio.

I henhold til ordren vil Bavarian Nordic producere og levere bulkvaccine til selskabets MVA-BN® Filo vaccine, som Janssen har licenseret og som indgår i deres ebolavaccine bestående af Zabdeno® (Ad26.ZEBOV) og Mvabea® (MVA-BN Filo), som blev godkendt af Europa-Kommissionen i 2020.

Produktionen af vaccine vil blive påbegyndt i maj 2021 med forventet levering i andet halvår 2021. For at kunne imødekomme produktionen af denne ordre med kort varsel er dele af produktionen af bulkvaccine til JYNNEOS® koppevaccinen udskudt til 2022, og således påvirker ordren fra Janssen ikke selskabets finansielle forventninger til 2021.

Paul Chaplin, administrerende direktør for Bavarian Nordic, udtaler: "Vi er glade for at fortsætte leverancer af ebolavaccine til risikogrupper. Vi arbejder i øjeblikket på at udvide vores produktionskapacitet for at skabe et kraftcenter for vaccinefremstilling, og glæder os over den fleksibilitet, andre kunder har udvist for at vi hurtigt kan imødekomme det akutte behov for vacciner i kampen mod livstruende sygdomme såsom ebola."

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret vaccineselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af livsvigtige vacciner. Vi er globalt førende inden for koppevacciner, og er mangeårig leverandør til det amerikanske strategiske nationale beredskabslager af en ikke-replikerende koppevaccine, som er godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder under navnet JYNNEOS®, også til beskyttelse mod abekopper. Vaccinen er desuden godkendt som koppevaccine i Europa under navnet IMVANEX® og i Canada under navnet IMVAMUNE®. Vores kommercielle produktportefølje består endvidere af to markedsledende vacciner: Rabipur®/RabAvert® mod rabies og Encepur® mod flåtbåren hjernebetændelse. Med udgangspunkt i vores virale vaccineplatform, MVA-BN®, har vi udviklet en bred portefølje af produktkandidater, der sigter mod at forbedre og beskytte liv ved at frigøre immunsystemets egne kræfter. Blandt andet har vi udviklet ebolavaccinen MVABEA®, der er licenseret til Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson. Vi er desuden engageret i udviklingen af en næstegenerations COVID-19 vaccine baseret på en indlicenseret, kunstig viruslignende partikelteknologi. Vaccinekandidaten, ABNCoV2, undersøges for øjeblikket i kliniske forsøg. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations, Tlf. +45 61 77 47 43

Selskabsmeddelelse nr. 14 / 2021

Vedhæftet fil

2021-14-da

\Hugin

Udgivet af: NPinvestordk