Bavarian Nordic og AdaptVac indgår endelig licensaftale om COVID-19 vaccine

Udgivet den 22-07-2020  |  kl. 06:00  |  

KØBENHAVN, Danmark, 22. juli 2020 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) meddelte i dag, at selskabet har indgået licensaftale med AdaptVac, som er et joint venture etableret af ExpreS2ion Biotechnologies og NextGen Vaccines - et spin-out fra Københavns Universitet, vedrørende AdaptVacs capsid virus like particle (VLP)-teknologi til coronavirusser, herunder COVID-19.

Parterne indgik en foreløbig aftale i maj og har nu indgået en endelig licensaftale, der giver Bavarian Nordic de globale kommercielle rettigheder til COVID-19 vaccinen. I henhold til aftalen vil Bavarian Nordic yde en forudbetaling på EUR 4 mio. til AdaptVac i tillæg til potentielle fremtidige udviklingsmæssige og salgsrelaterede milepælsbetalinger samt trinvist stigende royalties.

I sidste måned blev lovende prækliniske data præsenteret, som viste, at vaccinekandidaten fremkaldte høje niveauer af neutraliserende antistoffer mod SARS-CoV-2 sammenlignet med prækliniske data for andre COVID-19 vacciner under udvikling. På baggrund af disse data forventes det første kliniske forsøg med vaccinen påbegyndt i fjerde kvartal 2020 med resultater forventet tidligt i 2021. Fase 1/2a forsøget er støttet af Horizon 2020 EU via en tildeling til PREVENT-nCoV konsortiet, der ud over AdaptVac og ExpreS2ion Biotechnologies, inkluderer en række europæiske universiteter.

Bavarian Nordic vil forestå den videre kliniske udvikling, produktion samt kommercialisering og planlægger at opnå regulatorisk godkendelse inden for de næste 12-18 måneder. Disse planer afhænger af muligheden for ekstern finansiering, som selskabet er i gang med at ansøge om via forskellige initiativer, der er etableret for at fremskynde udviklingen af COVID-19 vacciner.

Aftalen påvirker ikke Bavarian Nordics finansielle forventninger til 2020.

Administrerende direktør i Bavarian Nordic, Paul Chaplin udtaler: "Vi er glade for at konkludere aftalen med AdaptVac, som giver os mulighed for at støtte og hurtigt videreudvikle denne meget lovende COVID-19 vaccinekandidat. Vi mener fortsat, at denne vaccinekandidat kan imødekomme WHO's kriterier for en sikker og effektiv vaccine i alle befolkningsgrupper, og at den kan fremkalde hurtig beskyttelse efter en enkelt vaccination."
                     
Om AdaptVac
AdaptVac er et joint venture mellem ExpreS2ion Biotechnologies og NextGen Vaccines, der ejes af opfinderne af den nye proprietære og banebrydende viral capsid-like virus particle (CLP) platformsteknologi, der hidrører fra Københavns Universitet. Virksomheden sigter mod at fremskynde udviklingen af ​​meget effektive terapeutiske og profylaktiske vacciner inden for onkologi, infektionssygdomme og immunologiske lidelser. Tildeling af kernepatentet i USA har udvidet AdaptVacs patentbeskyttelse til at omfatte hele deres pipeline af vacciner og immunterapier under udvikling. For mere information, se: www.AdaptVac.com.

AdaptVac er medlem af PREVENT-nCoV-konsortiet, der tidligere i år modtog en bevilling fra EU's rammeprogram for forskning og innovation, Horisont 2020, med henblik på at bringe udviklingen af AdaptVac's vaccinekandidat mod COVID-19 videre ind i kliniske forsøg. Foruden AdaptVac er konsortiets medlemmer ExpreS2ion, Leiden University Medical Center (LUMC), Institute for Tropical Medicine (ITM) ved University of Tübingen, Institut for Immunologi og Mikrobiologi (ISIM) ved Københavns Universitet og Laboratoriet for Virology ved Wageningen University.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af livsvigtige vacciner. Vi er globalt førende inden for koppevacciner, og er mangeårig leverandør til det amerikanske strategiske nationale beredskabslager af en ikke-replikerende koppevaccine, som er godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder under navnet JYNNEOS®, også til beskyttelse mod abekopper. Vaccinen er desuden godkendt som koppevaccine i Europa under navnet IMVANEX® og i Canada under navnet IMVAMUNE®. Vores kommercielle produktportefølje består endvidere af to markedsledende vacciner: Rabipur®/RabAvert® mod rabies og Encepur® mod flåtbåren hjernebetændelse. Med udgangspunkt i vores virale vaccineplatform, MVA-BN®, har vi udviklet en bred portefølje af produktkandidater, der sigter mod at forbedre og beskytte liv ved at frigøre immunsystemets egne kræfter. Blandt andet har vi udviklet en ebolavaccine, der er licenseret til Janssen. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations, Tlf. +45 61 77 47 43

Selskabsmeddelelse nr. 41 / 2020

Vedhæftet fil

2020-41-da

\Hugin

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

17:16 Stoltenberg: Nato enes om at sende mere luftværn til Ukraine
17:06 Unibrew lægger knap 4 mia. kr. til markedsværdi efter største stigning i 15 år
17:04 Fredagens obligationer: Bekymring og rentefaldt vendt til lettelse og rentestigninger
17:03 Fredagens aktier: Unibrew i hovedrollen med største stigning i 15 år efter opjustering
16:42 Amerikansk Widex-chef kan godt se sig i VA igen - men ingen beslutning truffet
16:34 ECB-medlem: Europa kan trykke på renteknappen før USA men forskellen vil kunne mærkes
16:23 American Express tiltrækker kvalitetskunder og slår forventninger i første kvartal
15:57 Ørsted indgår endelig aftale med partner om køb af resten af amerikansk vindprojekt
15:46 USA/åbning: Netflix falder tungt i blandet amerikansk aktiestart
14:18 USA/tendens: Futures retter sig efter store fald tidligt fredag - Netflix i fokus
13:05 Procter & Gamble tjente mere end ventet men skuffer med salget
13:03 Valuta: Usikkerhed styrker schweizerfranc - og yoyo i euro-dollar
12:20 Europa/aktier: Unibrew og L'Oreal til tops i konfliktfyldt aktiemarked
11:56 Obligationer/middag: Bekymringer for situationen i Mellemøsten bag beskedent rentefald
11:44 Aktier/middag: Unibrew i vejret og positiv afsmitning på Carlsberg i negativt aktiemarked
11:37 Unibrew ser fortsat flad volumenvækst trods god start på året
10:25 Unibrew er foran planen: Produktionen i nytilkøbte bryggerier er kommet op i gear
09:45 Iransk embedsmand efter muligt angreb: Ingen planer om gengældelse
09:19 Aktier/åbning: Unibrew på himmelflugt i konfliktfokuseret marked
09:06 Mærsk kan se rateindeks for containerfragt stige for tredje uge i træk