Bavarian tordner i vejret: Stor transaktion reducerer usikkerhed

Udgivet den 02-04-2020  |  kl. 10:52  |  
Arkiv: Foto

Aktien i Bavarian Nordic topper med et plus på 13 pct. torsdag morgen listen over dagens største stigninger på børsen i København. Stigningen kommer efter en kæmpe transaktion i aktien på 675,3 mio. kr.

Transaktionen omfatter 6,46 millioner aktier i selskabet - svarende til 11 pct. af aktiekapitalen, som er solgt for 104,50 kr. per aktie. Det fremgik før børsåbningen herhjemme af Bloomberg News.

Til sammenligning lukkede aktien onsdag i 107,00 kr., men efter at aktieposten har skiftet hænder ligger Bavarian Nordic torsdag ved 10.30-tiden til en stigning på 12,4 pct. til 120,30 kr.

Hvem der står bag aktiesalget fremgår ikke umiddelbart, men det er nærliggende at tænke på Nordea og Citigroup, som stod som garanter for den netop gennemførte aktieemission i Bavarian Nordic, som i den forbindelse hentede et bruttoprovenu på 2,8 mia. kr.

Garantibankerne endte ifølge senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank med at få 8 mio. nye aktier i hænderne svarende til 14 pct. af den samlede aktiekapital i biotekselskabet.

Analytikeren skrev i et notat tidligere på ugen, at de to bankers store aktieposter kunne give noget kortsigtet usikkerhed i aktien, som kunne blive presset af et stor aktiesalg.

Men hvis de to garantistillere nu allerede har fået solgt størstedelen af deres aktier, så kan noget af den usikkerhed være ryddet af bordet.

- Hvis det er garantibankerne, som sælger, hvilket jeg tro det er, så bør noget af den usikkerhed være forsvundet, og så kan investorerne igen måske fokusere lidt på de fundamentale underliggende faktorer i Bavarian Nordic, som efter min vurdering ser rigtigt attraktive ud, siger Søren Løntoft Hansen torsdag.

Han havde set en tendens til, at hedgefonde opbyggede shortpositioner i aktien i slutningen af perioden for Bavarian Nordics' aktieemission og i de seneste dage, og han vurderer, at det skete som følge af et "bet" på, at aktien kunne blive presset af, at Nordea og Citigroup efterfølgende skulle ud at sælge ud af deres aktier.

- Hvis det viser sig, at garantibankerne har solgt, så er vejen banet for, at investorerne måske kan se bort fra nervøsitet for de aktier, som ligger ved de her garantibanker, og jeg tror, at hedgefondene måske har en dårligere "short case" nu end før, hvis min antagelse holder stik med, at det er garantibankerne, der har solgt, siger Søren Løntoft Hansen.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder