Bavarian/CEO: Vil opbygge mindre kommerciel organisation

Udgivet den 21-10-2019  |  kl. 12:22  |  
Arkiv: Foto

Med købet af rettighederne til to vacciner fra britiske Glaxosmithkline er Bavarian allerede nu gået i gang med at opbygge en mindre kommerciel organisation, der skal sørge for, at fremme salget.

Der bliver dog ikke tale om en salgsorganisation, der kommer til at gøre væsentligt indhug i lønsomheden på de to produkter, vurderer administrerende direktør Paul Chaplin.

- I øjeblikket har GSK ikke rigtigt nogle salgsfremmende aktiviteter, så det salg, man ser nu, er skabt på baggrund af minimal salg og markedsføring.

- Det andet er, at der er nøgleterritorier, så vi vil koncentrere indsatsen, hvor vi får størstedelen af omsætningen fra. Så jeg tror, at vi vil bruge omkring 10 pct. på distribution, salg og markedsføring, siger Paul Chaplin mandag på en telekonference.

Han betegner det selv som "et relativt begrænset kommercielt setup".

Bavarians to nytilkøbte vacciner ventes i år at omsætte for omkring 175 mio. euro.

Den ene Rabipur yder beskyttelse før og efter eksponering mod hundegalskab og står for omkring 105 mio. euro., mens Encepur, der beskytter mod vesteuropæisk flåtbåren hjernebetændelse, omsætter for de resterende 70 mio. euro.

Salgsvæksten for Enzepur vurderes at være lidt højere - midt til høj encifret - mens væksten for Rabipur estimeres at være lav til midt encifret.

OVERFØRSEL TAGER FLERE ÅR

Overskudsgraden fra omsætningen af de to produkter ventes at stige fra 30-40 pct. i 2020-24 til over 50 pct., når de to produkter er fuldt integrerede i 2025.

Det kommer nemlig til at tage tid at overføre alle aktiviteter fra GSK til Bavarian.

Selve købet af vaccinerettighederne bygger på tre delaftaler - en aftale om købet af selve aktiverne, en produktionsaftale og en distributionsaftale mellem GSK og Bavarian.

Ifølge aftalen får Bavarian allerede fra dag et - det vil sige umiddelbart fra årsskiftet - ansvaret for salg og markedsføring for de to vacciner.

Distributionen af de to midler vil blive overført løbende i takt med, at Bavarian får etableret sit eget distributionsnetværk og ventes fuldt gennemført i 2021.

Endelig vil produktionen løbende blive overført til Bavarian - startende med pakke- og fyldeaktiviteter og afsluttende med produktionen af selve bulkvaccinen. Den proces ventes til ende i 2024.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder