Bavarian/CFO: Janssen sikrer os billet til nyt sygdomsområde

Udgivet den 18-12-2015  |  kl. 09:09  |  
Arkiv: Foto

Bavarian Nordics aftale med Janssen om udvikling af en terapeutisk HPV-vaccine er en udvidelse af det parløb, de to selskaber har dannet, siden deres aftale om udvikling af en ebolavaccine sidste år.

Sideløbende med at de to selskaber sidste år præsenterede samarbejdet om ebolavaccinen, sikrede det Johnson & Johnson-ejede Janssen sig også rettigheder til at prøve Bavarian Nordics vaccineteknologi MVA-BN i yderligere tre infektionssygdomme.

Og den første vaccine, som er blevet evalueret under det samarbejde, er altså faldet ud til det amerikanske selskabs tilfredshed.

- Det her er resultatet af vores samarbejde om ebolavaccinen, som er gået fra præklinisk udvikling til fase 3 i løbet af 12 måneder, og de data, der viser, at deres teknologi Advac og vores MVA-teknologi er en rigtig god kombination.

- Det ønsker Johnson & Johnson nu at tage ud i mere kommercielle infektionssygdomme, fortæller Ole Larsen, finansdirektør i Bavarian Nordic, til Ritzau Finans.

Målet er at udvikle en såkaldt prime-boost vaccine, der kan behandle kroniske HPV-infektioner og standse forstadier til kræft. HPV, der står for human papillomavirus, er således en virus, der udgør den primære årsag til livmoderhalskræft. Men virusset medvirker også til andre kræftformer, som hovedhalskræft samt en række sjældnere kræftformer.

Som led i aftalen får Bavarian Nordic en forudbetaling på 9 mio. dollar, men selskabet har alt i alt mulighed for at modtage op mod 171 mio. dollar, svarende til knap 1,2 mia. kr.

- Vi er stadig i præklinisk udvikling - det vil sige, vi er stadig i dyreforsøg. Johnson & Johnson, tror jeg, forventer at indlede et fase 1-studie i begyndelsen af 2017. Så vi er et stykke ude i fremtiden, siger Ole Larsen.

Milepælene falder ifølge Ole Larsen eksempelvis, når fase 2 og fase 3 indledes samt ved en eventuel godkendelse. Desuden er der aftalt salgsmilepæle, ligesom Bavarian vil modtage encifrede, stigende royalties af fremtidigt salg.

- Det er klart, at i og med at vi er så tidligt i udviklingsfasen, som vi er, så er det en aftale, der er mere "back-end loaded" (Hvor størstedelen af betalingerne falder sidst i forløbet, red.), siger han.

For Bavarian betyder aftalen desuden, at selskabet får et lod i et sygdomsområde, det ellers ikke selv ville have valgt at forfølge.

- Der er tale om en indikation, vi ikke selv er inde i eller ville have investeret i, men nu har vi en billet i HPV også. Det er klart, at i og med at Janssen er licenstager, så er vores billet væsentligt mindre end deres, men ikke desto mindre, så er vi her, og lykkes det, vil det være en indtægtsgenerator for Bavarian Nordic i fremtiden, siger Ole Larsen.

Janssen dækker alle udviklingsomkostninger, mens Bavarian vil stå for produktion af MVA-BN.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Director❯ 

Relaterede nyheder