Bayer venter solid vækst de næste år efter Monsanto-overtagelse

Udgivet den 05-12-2018  |  kl. 10:41  |  

Den tyske kemi- og medicinalvirksomhed Bayer har i forbindelse med sin kapitalmarkedsdag onsdag lanceret nye målsætninger for omsætnings- og indtjeningsvæksten i de kommende år.

For omsætningen sigter Bayer efter en årlig gennemsnitlig vækst på mellem 4 og 5 pct. frem mod 2022. Det skal til den tid gerne give en årlig omsætning på omkring 52 mia. euro, hvor der til sammenligning ventes en omsætning på 44,6 mia. euro i 2018.

En del af vækstforventningen er bundet op på overtagelsen af branchekollegaen Monsanto, fremgår det af pressemateriale, som Bayer har offentliggjort i forbindelse med kapitalmarkedsdagen.

I forhold til driftsoverskuddet (EBITDA) før særlige poster venter Bayer at kunne præstere en årlig gennemsnitlig vækst på 9 pct., som gerne skal bringe det forventede overskud op til omkring 16 mia. euro i 2022.

Forleden offentliggjorde Bayer planer om at reducere sin samlede medarbejderstab med cirka 12.000 medarbejdere, hvilket er i overkanten af hver tiende ansatte i hele koncernen, hvor der i dag beskæftiges omkring 118.200 medarbejdere på verdensplan.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder