B&O/CEO: Løsningen på krisen tager tid

Udgivet den 18-12-2019  |  kl. 11:24  |  
Arkiv: Foto

Bang & Olufsen står midt i en kommerciel krise, som vil tage tid at løse. Sådan lyder vurderingen fra administrerende direktør Kristian Teär, efter at Struer-koncernen tirsdag aften har nedjusteret forventningerne ganske betragteligt.

- Som alle kan se, så sælger vi ikke nok. Og bestræbelserne går på at få vendt det hele og sælge mere. For at gøre det har vi behov for flere produkter, og det er den gode historie her, for der er flere nye produkter på vej, siger Kristian Teär til Ritzau Finans.

Han vil samtidig skrue gevaldigt op for salgs- og markedsføringsindsatsen, da det ifølge B&O-direktøren er det område, der har haltet.

Med Kristian Teärs ord har Bang & Olufsen således alt for længe stolet på, at brandet var så stærkt, at produkterne praktisk taget solgte sig selv.

Det gør de ikke, men produkterne er gode, mener Kristian Teär.

- Det er ikke noget, der kan fikses natten over. Det vil tage noget tid, men det er et meget mindre problem, jeg står med, end hvis der var problemer med brandet eller produkterne, vurderer Kristian Teär.

Han peger på, at B&O på produktsiden får positive tilbagemeldinger, og at selskabet har flere nylanceringer i andet halvår.

Det helt store fokus i forhold til at få vendt skuden er dog at få løftet salgs- og markedsføringsindsatsen.

- Vi har ikke gearet ordentligt op for vores salg- og markedsføringsindsats. Selv om vi laver ændringer og mange af initiativerne er rigtige, så har de ikke været eksekveret ordentligt. Samtidig er det ikke nok. Vi skal gøre mere og være mere fokuserede inden for salg- og markedsføring, siger Kristian Teär.

For 2019/20 venter B&O nu en salgsnedgang på 13-18 pct. mod tidligere encifret vækst. Pengestrømmene ventes at blive negative i størrelsesordenen 100-150 mio. kr., og driftsmarginen, EBIT, ses lande på minus 4 til minus 9 pct. i 2019/20.

Hvornår B&O bliver overskudsgivende, ønsker Kristian Teär ikke at sætte dato på.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder