B&O/CEO: Ser væksten genetableret mod slutningen af året

Udgivet den 08-01-2019  |  kl. 09:38  |  
Arkiv: Foto

Bang & Olufsens modgang i andet kvartal er af forbigående karakter, og selskabet venter igen at slå ind på vækstsporet mod slutningen af andet halvår af 2018/19.

Det siger B&O's administrerende direktør, Henrik Clausen, der i december måtte nedjustere forventningerne. Det skete med henvisning til, at omstillingen af salgskanalen havde drillet, blandt andet fordi nedlukning af urentable butikker og åbning af andre nye var blevet forsinket.

Desuden havde en ændring til en mere direkte distributionsmodel især påvirket udviklingen i EMEA samt de to amerikanske kontinenter. I Asien har salget desuden lidt under udskiftningen af en distributør i Australien og New Zealand.

Salget i EMEA, der dækker Europa, Mellemøsten og Afrika, ventes dog at genvinde momentum i løbet af andet halvår, og salget i Nord- og Sydamerika ventes at stige med over 20 pct. i perioden.

- I forhold til udviklingen ind i andet halvår, så føler vi, at vi har et robust setup i USA. Vi har fået "onboardet" en del af de nye partnere på detailområdet relativt tidligt, og vi ser de første resultater i andet kvartal og vi er komfortable med, at vi kan bygge momentum ind i andet halvår, siger Henrik Clausen.

Tilsvarende er ændringerne også så småt ved at slå igennem i Europa.

- Ser du på EMEA forventer vi en vækst i andet halvår, og det er en refleksion af, at den opbygning af ny retail også tager fart i andet halvår, siger Henrik Clausen.

NEDGANG VENTES I ASIEN

Kun i Asien venter Bang & Olufsen en moderat nedgang i salget i andet halvår, således at salget samlet set ender uændret for året mod tidligere en vækst på over 10 pct.

Årsforventningerne til Nord- og Sydamerika og EMEA er en omsætning på samme niveau som sidste år mod tidligere end vækst på henholdsvis over 20 pct. og over 5 pct.

I andet kvartal faldt salget i EMEA, der dækker Europa, Mellemøsten og Afrika, til 542 mio. kr. fra 558 mio. kr. Omsætningen i Asien droppede 30 pct. til 70 mio. kr. fra 100 mio. kr., mens salget i Nord- og Sydamerika udgjorde 70 mio. kr. mod 100 mio. kr. i samme periode året før.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder