BOE-chef: Klar til handling for at understøtte britisk økonomi

Udgivet den 03-03-2020  |  kl. 11:30  |  

Den britiske centralbank, Bank of England, er klar til at tage de tiltag, der er brug for til at holde hånden under den britiske økonomi i forbindelse med påvirkningen af udbruddet af coronavirus.

Det siger den britiske centralbankdirektør, Mark Carney, i det britiske Parlament ifølge Bloomberg News.

- Centralbanken vil tage alle de nødvendige skridt, der er nødvendige for at understøtte den britiske økonomi og finansielle system i overensstemmelse med det lovpligtige ansvar, siger bankdirektøren i forbindelse med en tale i London tirsdag.

Mick Carney siger også, at han er er i tæt kontakt med ansvarlige for verdens største økonomier såvel som Den Internationale Valutafond, IMF.

Centralbankchefen siger, at coronavirus kan sende kraftige chokbølger gennem den britiske økonomi.

- Bank of Englands rolle er at hjælpe de britiske virksomheder og husholdninger gennem den økonomiske påvirkning, der kan blive kraftig, men vil være midlertidig, siger han.

Mark Carney forlader posten som chef for centralbanken midt i marts, og Andrew Bailey sætter sig i stolen den 16. marts. Carney siger, at centralbanken overvåger situationen nøje, og at han er i tæt kontakt med sin efterfølger om det.

Mark Carney vil senere tirsdag deltage i en telekonference om situationen med coronaudbruddet globalt sammen med centralbankchefer og finansministre fra G-7-landene.

Forventningen er, at G-7 vil komme med en samlet pakke af tiltag, og det er blandt andet det, der har været med til at løfte aktiemarkederne i denne uge.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  macro❯  Storbritannien❯ 

Relaterede nyheder