B&O/Færchfonden: Investering sender et klart signal

Udgivet den 10-09-2019  |  kl. 11:12  |  

Den erhvervsdrivende familiefond Færchfonden har øget sin ejerandel i Bang & Olufsen fra godt 3 pct. til nu 5,12 pct., hvilket den begrunder med ønsket om at understøtte nordvestjysk erhvervsudvikling og lydiværksætter-økosystemet.

Sidstnævnte handler om Færchfondens engagement i lydinkubationsmiljøet Sound Hub Denmark, som det har etableret sammen med en række partnere i nogle af B&O's gamle lokaler i Struer - og som har til formål at understøtte de knapt så etablerede iværksættere og startups omkring lyd og akustik.

- Vi har brug for at sende et klart signal om, at Færchfonden støtter op omkring, at vi har en stor, stærk og foretagsom lydvirksomhed i Struer. Derudover er det væsentligt for os i forhold til Sound Hub Denmark, som også er en væsentlig formålsbestemt investering for os og skal understøtte lydiværksætteri i området, siger fondens administrerende direktør, Claus Omann Jensen, til Ritzau Finans.

NORDNET: OPKØB GIVER STABILITET

Hos Nordnet peger investeringsøkonom Per Hansen på, at Færchfondens opkøb i aktien på kort sigt giver noget stabilisering, men at det langsigtede afkast afhænger af, om B&O lykkes med sin turnaround.

Sandsynligheden for, at B&O kan blive opkøbt synes dog at være blevet mindre med fondens yderligere opkøb i selskabet, vurderer han.

- Den nye storaktionær kan være med til at stabilisere aktien, hvilket kan give noget ro. For investorerne er det dog fortsat det vigtigste, at man får selskabet tilbage på vækst- og indtjeningssporet, skriver Per Hansen i en kommentar.

- Hvis det lokale tæller mere end det økonomiske, kan det nemlig samtidig tænkes, at en ny ejer til hele B&O er blevet mindre sandsynlig. Det begrænser "upside", hvis en option fjernes og gør selskabet mere afhængigt af sin egen evne til at få gang i væksten igen, fortsætter investeringsøkonomen.

Bang & Olufsen har på baggrund af en aktiekurs på godt 44 kr. en børsværdi på 1,9 mia. kr., og Færchfondens aktiepost på 5,12 pct. repræsenterer dermed en værdi på cirka 97 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder