Boozt: Aktien i beskeden stigning på første handelsdag

Udgivet den 20-11-2020  |  kl. 17:20  |  
Arkiv: Foto

Fredag gjorde onlinestormagasinet Boozt sin entré på den københavnske fondsbørs, og aktien kan lukke sin første handelsdag med en stigning på 5 pct. til 110,30 kr.

Boozt blev noteret til 105 kr. per aktie, hvilket var noget under det udbudsinterval på 110-140 kr. som selskabet indikerede i en meddelelse den 9. november.

To dage efter - den 11. november - fjernede selskabet den nedre grænse for udbudsprisen.

Boozt er dog ikke den eneste nye aktie på fondsbørsen, da også typehusfirmaet Huscompagniet er ny elev i klassen og havde første handelsdag onsdag.

Her blev Huscompagniet-aktien noteret til 117 kr. per aktie, og fredag sluttede aktien ugen 0,2 pct. højere i 117,20 kr.

Tidligere fredag fortalte Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, til Ritzau Finans, at der er en naturlig årsag til, at investorernes interesse for de to nynoteringer ikke er overvældende.

- Investorernes lyst til nynoterede aktier hænger sammen med, hvad der er i øvrigt sker på aktiemarkedet. Der er så meget usikkerhed i øjeblikket, fordi vi ikke kender den politiske retning i USA og ikke ved, om det bliver et rigtig hårdt, et hårdt eller et blødt brexit, sagde han fredag.

- Så har vi også covid-19, hvor vi på den ene side har en forhåbning om en vaccine i 2021 og på den anden side har en situation, hvor antallet af smittede og dødsfald bare er opadgående i øjeblikket. Det er med til at give en afventende stemning.

Han pointerede samtidig, at selskaberne ikke mangler kvalitet, idet begge selskaber har en god position inden for hver deres segment.

Men han ser ikke, at de vil stikke af fra resten af aktiemarkedet enten i den ene eller den anden retning, hvis det ikke var sket på den første handelsdag.

- Herfra vil de efter alt at dømme lægge sig op ad det almindelige aktiemarked. Hvis du ikke har kursraketten eller det modsatte på førstedagen, så bliver det meget hurtigt et spørgsmål om, hvor aktiemarkedet og beslægtede aktier bevæger sig hen, sagde Jacob Pedersen fredag.

/ritzau/FINANS

Nicoline Kjelland

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder