Boozt/CEO: Penge fra børsnotering i København skal bruges til opkøb

Udgivet den 26-10-2020  |  kl. 09:05  |  

Pengene fra den planlagte børsnotering og kapitaludvidelse i København skal bruges til opkøb.

Sådan lyder vurderingen fra Boozts koncernchef Hermann Haraldsson til Ritzau Finans efter morgenens annoncering af, at online stormagasinet planlægger at supplere sin børsnotering i Sverige med en notering på Nasdaq Copenhagen.

- Pengene er øremærket opkøb, men de er uspecificeret. Vi har ikke et objekt i sigtekornet, pointerer Hermann Haraldsson.

- Der er en masse grøde på vores marked nu. Vi regner med, at der inden for de næste 6-12 måneder vil være nogle interessante muligheder. Så vil vi gerne have lidt tørt krudt, så vi kan agere hurtigt, siger han.

Det vil ifølge koncernchefen typisk ikke være konkurrenter, som Boozt vil gå efter.

- Det vil typisk være noget, der kan styrke vores kategorier eller gå ind i nogle segmenter, der kan styrke vores position, fremhæver han.

- Det kan også være teknologi. Noget der kan styrke vores teknologiske profil. Eksempelvis teknologier, der kan hjælpe med at finde den rettet størrelse eller lagerteknologier, fortsætter koncernchefen.

BØRSNOTERING I KØBENHAVN

Boozt blev børsnoteret i Stockholm i 2017, og oprindeligt var idéen at børsnotere selskabet i København, idet det var startet af danskere og danske investorer bakkede selskabet op hele vejen til børsnoteringen

- Vores to største investorer er Sampension og ATP. På den måde er det naturligt for os at være i København, og Danmark er vores største marked, siger koncernchefen.

Boozt har hovedsæde i Malmø, og Hermann Haraldsson ser Boozt som et Øresundsselskab, og ser det derfor som meget naturligt, at være børsnoteret begge steder.

- Vi har egentligt bare ventet på anledningen til at lave en notering i København. Der er en kapitaludvidelse en god anledning. Også for at få noget likviditet i aktien, siger Boozts koncernchef.

Boozt planlægger, at sælge aktier til både private og institutionelle investorer, men Hermann Haraldsson håber på, at der vil blive en overvægt af private investorer.

- Mange af vores kunder penge at investere for, og jeg håber, at de har lyst til at investere i deres yndlingsbutik, siger han.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder