Brexit/Danske: Vi blev ikke klogere af Mays "plan B"

Udgivet den 21-01-2019  |  kl. 17:21  |  

Den britiske premierministers har ikke givet nogen videre afklaring for Storbritanniens EU-kurs, og derfor er reaktionen i markedet også afdæmpet. Det mener senioranalytiker Mikael Milhøj fra Danske Bank.

Theresa May fremlagde mandag sin såkaldte "plan B" for brexit-processen, som følger hendes store nederlag i parlamentet sidste uge, hvor skilsmisseaftalen med EU var til afstemning.

Mandag afviste den konservative premierminister at udskyde Storbritanniens farvel til EU, som dermed stadig er planlagt til 29. marts, og hun dementerede også rygterne om en ny folkeafstemning. Nu vil hun i stedet holde flere møder med første sine parlamentsmedlemmer og senere EU for at finde vejen frem.

- Theresa Mays præsentation af brexit plan B gav ikke afgørende nyt. Det er måske ikke så overraskende, for i politik skal man tit helt hen til deadline, før der er noget, der giver sig, men for virksomheder, investorer og borgere, så betyder det fortsat høj usikkerhed, skriver Mikael Milhøj i en kommentar.

- Markederne trækker på skuldrene over Theresa Mays plan B, og pundet handler stort set uændret, supplerer Danske Banks analytiker.

Ved 17.20-tiden går der 1,2902 dollar og 8,472 danske kr. på et britisk pund, og det er godt 0,3 pct. mere end før Theresa Mays tale.

Det britiske FTSE-indeks ligger næsten uændret, mens der er fald til de fleste andre større aktieindeks i Europa mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  macro❯  Storbritannien❯ 

Relaterede nyheder