Britisk centralbank beder banker ruste sig til brexit uden aftale

Udgivet den 03-06-2020  |  kl. 13:29  |  

Den britiske centralbank, Bank of England, rådede onsdag nogle af landets største banker til at gøre sig klar, til at brexit-aftalen mellem Storbritannien og EU falder til jorden.

Det skriver Bloomberg News.

På et møde mellem chefen for den britiske centralbank, Andrew Bailey, og topchefer fra blandt andet Barclays, HSBC, Lloyds og Royal Bank of Scotland, lød opfordringen, at bankerne bør forberede sig på et scenarium, hvor EU og Storbritannien ikke når til enighed om en udtrædelsesaftale, når overgangsperioden udløber i slutningen af 2020.

Mødet kommer mindre end en måned inden, at Storbritannien formelt skal søge om forlængelse af overgangsperioden. En overgangsperioden, der har betydet, at forholdet mellem Storbritannien og EU på mange områder har været uændret, siden landet trak sig formelt ud af EU 31. januar i år.

Dette kan dog ændre sig gevaldigt, hvis ikke der findes en aftale, og ifølge Bloomberg er der indtil videre ikke tegn på, at Storbritannien har tænkt sig at søge om forlængelse af overgangsperioden, så der kan forhandles en endelig brexit-aftale på plads.

Ifølge Bloomberg har en lang række af de britiske banker allerede åbnet kontorer i EU-lande, for at sikre sig at de fortsat kan gøre forretninger på den anden side af kanalen, hvis Storbritannien forlader EU uden aftale.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Storbritannien❯ 

Relaterede nyheder