Buffett satser på egne aktier med rekordstort tilbagekøb

Udgivet den 10-08-2020  |  kl. 07:19  |  

Den navnkundige milliardær og investeringsguru Warren Buffett satser på lysere tider for sit eget investeringsselskab, Berkshire Hathaway.

Det skriver Bloomberg News.

Et rekordstort beløb på 5,1 mia. dollar blev benyttet til opkøb af egne akter i Berkshire Hathaway i løbet andet kvartal, hvor selskabets A-aktie og B-aktie faldt henholdsvis 1,7 pct. og 2,4 pct. Til gengæld har Buffett og Berkshire ikke haft noget godt øje til det bredere aktiemarked, viser regnskabet, der blev offentliggjort lørdag.

I andet kvartal, hvor S&P 500-indekset steg omkring 20 pct., var Berkshires nettosalg af aktier på næsten 13 mia. dollar - det højeste niveau i mere end et årti.

Samlet steg Berkshires kassebeholdning desuden til 146,6 mia. dollar ved udgangen af andet kvartal.

- Vores virksomhedsgrupper forbereder sig på reducerede pengestrømme fra lavere omsætning og aftagende aktivitet som følge af covid-19, skriver Berkshire.

Målt på bundlinjen kom Berkshire ud af kvartalet med et overskud på 26,3 mia. dollar - en stigning på 87 pct. fra samme periode sidste år.

Urealiserede kursgevinster på aktier stod alene for 34,5 mia. dollar, og værdien af Berkshires samlede aktiebeholdning var ved udgangen af juni 207 mia. dollar. Heraf står alene Berkshires Apple-aktier for 91,5 mia. dollar, eller 44 pct. af porteføljen.

Trods det markante overskud i første kvartal er der dog stadig et stykke vej til et plus for året for Berkshire. Første kvartal viste et underskud på 49,7 mia. dollar.

Berkshire, som den snart 90-årige Buffett ejer 15,5 pct. af og kontrollerer 31 pct. i stemmerne i, steg fredag 2,2 pct. til 209,48 dollar for en B-aktie op til regnskabet.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder