Carlsberg sænkes af JPM mens rival bliver dobbelt opgraderet - NY

Udgivet den 28-11-2022  |  kl. 15:12  |  
Arkiv: Foto

Analytikerne hos den amerikanske storbank JPMorgan har møbleret godt og grundigt om på sine anbefalinger af de store bryggeriaktier, hvilket på negativsiden er gået ud over Heineken og Carlsberg, mens Anheuser Busch Inbev omvendt er blevet dobbelt opgraderet.

Ændringerne knytter sig meget til den ventede påvirkning af stigningen i energiomkostningerne - og inflationen i det hele taget.

- Markedet underestimerer sandsynligvis overordnet omkostningsinflationen i 2023 og venter forskellig påvirkning på bryggerierne som følge af energiomkostningerne i Europa, skriver analytiker Jared Dinges fra JPMorgan ifølge Bloomberg News.

Carlsberg ses som mest eksponeret mod Europa, og analytikeren sænker anbefalingen af den danske bryggerikoncern til "undervægt" fra "neutral" og kursmålet til 800 kr. fra 925 kr.

Heineken vurderes som næstmest eksponeret mod europæiske energiomkostninger og sænkes af JPMorgan til "neutra" fra "overvægt".

Omvendt løftes anbefalingen af Anheuser Busch Inbev med to hak til "overvægt" fra "undervægt", og kursmålet til 70 euro fra 45 euro, da JPMorgan vurderer, at selskabets omkostningsinflation vil lette fra andet halvår 2023, og da selskabet samtidig vurderes at kunne levere indtjeningsvækst, der overstiger egne mellemlange mål.

På børsen i Bruxelles ligger aktien i Anheuser Busch Inbev ved 15-tiden 3,5 pct. højere, mens Carlsberg i København er faldet 2,4 pct. og Heineken i Amsterdam er faldet 1,2 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯