Carlsberg: Samarbejder i indisk undersøgelse af ølkartel

Udgivet den 14-12-2018  |  kl. 06:35  |  
Arkiv: Foto

Både Carlsberg og indiske United Breweries har valgt at samarbejde med, i en sag hvor de indiske myndigheder undersøger mulige og ulovlige prisaftaler på øl.

De to koncerner har således begge afgivet erklæringer, overdraget beviser og tilbudt at samarbejde fuldt ud gennem et regelsæt, som kan betyde mildhed og rabat i strafudmålingen - rabat i en eventuel bøde.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til fem unavngivne kilder.

De indiske konkurrencemyndigheder, Competition Commission of India (CCI), efterforsker Carlsberg, United Breweries og AB Invev, efter AB Inbev sidste år informerede myndighederne om, at koncernen havde opdaget et kartelsamarbejde i Indien. Samarbejdet betød, at deltagerne aftalte prisforslag på forhånd, inden de indsendte dem til de indiske delstatsmyndigheder, som fastsætter de endelige priser i landet.

Det førte i oktober til morgenransagninger af kontorene hos alle tre bryggerikoncerner.

De tre bryggerier tegner sig for 90 pct. af markedet i Indien på 7 mia. dollar om året, og ifølge Reuters står selskaberne til samlet at skulle betale en bøde på 279 mio. dollar, hvis de findes skyldige. AB Inbev, som bragte sagen til myndighedernes kendskab, kan dog slippe helt fri.

Hvis Carlsberg eller United Breweries, som er delejet af Heineken, skal opnå mildere straffe, så kræver det ifølge reglerne, at de bidrager til opklaringen på en værdifuld måde.

I oktober fortalte en unavngiven embedsmand til Reuters, at der var blevet fundet email-udvekslinger mellem bryggerierne, som skulle være bevis for, at bryggerierne har aftalt at samstemme deres priser.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder