Carlsberg/CEO: Effektiviseringprogram leverer 60 pct. i 2017

Udgivet den 02-11-2017  |  kl. 10:03  |  
Carlsberg

Effektivitetsbesparelserne, Funding the Journey, triller ind i regnskabet hurtigere end ventet, og det er den væsentligste grund til opjusteringen af forventningerne til hele året, som Carlsberg leverede med kvartalsopdateringen for tredje kvartal.

I regnskabet fremgik det, at besparelserne også lander i den høje ende af det oprindeligt udmeldte interval på 1,5-2,0 mia. kr.

På telepressekonference i forlængelse af regnskabet oplyste koncernchef Cees 't Hart, at leveringen af effektiviseringer sker hurtigere end oprindeligt ventet.

- Vi venter, at programmet leverer 60 pct. af de fulde beløb i år, og det er derfor, vi kan opjustere, oplyser koncernchefen nu.

INVESTERINGER SKUBBES

Tidligere var forventningen 50 pct. i 2017. Ved udgangen af 2017 vil programmet have leveret 85 pct. af de lovede effektiviseringer mod oprindeligt ventet 75 pct.

Oprindeligt oplyste Carlsberg, at det var meningen, at 50 pct. af effektiviseringsgevinsterne skulle reinvesteres i bryggerikoncernen og 50 pct. skulle ramme resultatopgørelsen.

- At vi er ramt af dårligt vejr i Vesteuropa, og PET-forbud i Rusland har fået os til at udskyde investeringer i år og skubbe dem til næste år, forklarede CFO Heine Dalsgaard på telekonferencen.

Han oplyste også, at mere end halvdelen vil ramme resultat, når effektiviseringsgevinster bliver større.

- Jo tættere vi kommer mod 2 mia. kr. jo mere EBIT-effekt - og endnu mere, hvis vi går højere end 2 mia. kr., siger han, men understreger, at Carlsberg fortsætter med at investere.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  CEO❯ 

Relaterede nyheder