Carlsberg/Jyske: Udramatisk regnskab og ventet forsigtig guidance

Udgivet den 07-02-2023  |  kl. 10:16  |  
Arkiv: Foto

Carlsberg har leveret et regnskab for 2022 stort set på linje med forventningerne, om end med lidt svaghedstegn til allersidst, og bryggerikoncernens prognose for 2023 er som ventet forsigtig.

Det vurderer senioranalytiker Henrik Hallengreen Laustsen fra Jyske Bank.

- Helt overordnet set er 2022 fornuftigt trods lidt svaghedstegn her til allersidst, men det er ikke noget, hvor man bliver bekymret, siger han til MarketWire.

Han peger dog på nogle nuanceforskelle i regionerne, hvor Vesteuropa præsterer en lille smule svagere end ventet.

I Asien kommer Carlsberg nogenlunde ud på salget, men lidt svagere på volumenerne. Til gengæld er der en god pris/miks-effekt, og det gør sig også gældende for Østeuropa, siger Henrik Hallengreen Laustsen.

- Så er der lidt forskellige bevægelige dele i det, men overordnet set er det relativt udramatisk og stort set på linje med forventningerne, konkluderer han.

For 2023 guider Carlsberg en organisk vækst i driftsresultatet, EBIT, på mellem minus 5 og plus 5 pct.

- Der er faktisk helt på linje med, hvad vi havde forventet. En lille smule forsigtig og pænt med bredde på den. Jeg er ikke så overrasket over hverken størrelsen på intervallet, eller hvor den ender henne, siger Henrik Hallengreen Laustsen.

Analytikerkonsensus var før regnskabet en vækst i driftsresultatet i 2023 på 2,4 pct.

- Carlsberg har tradition for at lægge noget forsigtigt ud, og man vil hellere oprevidere end nedrevidere i løbet af året. Bunden af spændet er rimeligt forsigtigt, og så kan man lige så stille rette op, når man ser, hvordan året går.

- Den største svingfaktor i forhold til, hvor Carlsberg ender i spændet, må være, hvordan det inflationære pres påvirker forbrugsmønsteret i Vesteuropa, siger analytikeren.

Han ser også en "svingfaktor" i forhold til udviklingen i Kina, hvor der har været stor smittespredning med covid-19 efter genåbningen og fejringen af det kinesiske nytår.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯