Cheføkonom: Gruer for pukkel af nytilmeldte ledige i start april

Udgivet den 30-03-2020  |  kl. 11:13  |  

Færre meldte sig ledige i sidste uge end i ugen før, men denne uge kan blive endnu værre.

Det vurderer cheføkonom Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank, efter at antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge nåede op på 15.535. Ugen før lød tallet på 22.785.

- Det er naturligvis positivt, at hastigheden af ledighedsstigningen mister lidt fart, men det er altså ikke noget, som dæmper min bekymring i særlig stor grad. Samtidig frygter jeg for den uge, vi netop er gået ind i.

- Jeg gruer for, at en del virksomheder har set tiden lidt an og ventet til op mod månedsskiftet med at afskedige medarbejdere. Jeg frygter, at vi kommer til at se en ny pukkel af nymeldte ledige koncentreret her omkring den 1., skriver Jeppe Juul Borre i en kommentar.

Han understreger, at politiske hjælpepakker uden tvivl har været medvirkende til, at ledigheden ikke er steget hurtigere.

- Men vi kommer ikke udenom, at ledigheden alligevel stiger kraftigt. Ledighedsstigningen sætter billede på nødvendigheden for netop de hurtige politiske tiltag, i en tid hvor dansk økonomi har ramt ind i en dansk recession med høj fart, vurderer cheføkonomen.

Bo Sandberg, der er cheføkonom hos Dansk Byggeri, fremhæver i forbindelse med ledighedstallene, at kurven over nye ledige er aftaget.

- Der er håb om, at den største og mest akutte ledighedsvirus er ved at være inddæmmet, særligt hvis politikerne kommer på banen med en højere lønkompensation, end der blev aftalt i de oprindelige hjælpepakker.

- Når det er sagt, så er 51.225 nye ledige siden 9. marts skam også alvorligt nok, og som daglig iagttager af dansk økonomi er man næsten grædefærdig over de mange lukket-skilte i butikkerne og over, at vi nu pludselig står midt i en dyb recession, der dog sandsynligvis ikke bliver så langvarig som finanskrisen, vurderer Bo Sandberg i en kommentar.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Danmark❯ 

Relaterede nyheder