Cheføkonom sendt hjem efter kommentar om svinepest

Udgivet den 14-06-2019  |  kl. 19:44  |  

Den schweiziske storbank UBS har sendt sin cheføkonom hjem, efter at en kinesiske kunde er blevet fortørnet over nogle kommentarer omkring udbruddet af svinepest i Kina.

Det skriver Financial Times.

Kommentaren faldt, da cheføkonom Paul Donovan skulle forholde sig til nylige inflationsdata fra Kina.

- De kinesiske forbrugerpriser steg. Dette er især på grund af syge grise. Betyder det noget? Det betyder noget, hvis du er en kinesisk gris. Det betyder noget, hvis du kan lide at spise svinekød i Kina. Det betyder ikke rigtig noget for resten af verden, skrev Donovan onsdag.

Bemærkningerne faldt en del i Kina for brystet. En af kritikerne af Donovan og UBS er analysechef Hao Hong i den statsejede Bank of Communications International, som på Twitter kaldte Donovans bemærkninger for racistiske og smagløse.

Tabloidavisen Global Times langede derefter ud efter bemærkningerne, og det førte til, at en brancheorganisationen for handel med værdipapirer krævede Paul Donovan fyret, ligesom en større kinesisk finansiel koncern, Haitong International Securities, fredag valgte at suspendere sit samarbejde med UBS.

Kort tid efter reagerede UBS.

- Vi kan bekræfte, at vi har bedt Paul Donovan om at tage orlov, mens vi gennemgår sagen for at vurdere, om yderligere skridt er nødvendige, siger en talsmand til Financial Times.

Sprogprofessor ved University of Hong Kong, Stephen Matthews, peger dog på, at det må skyldes en ringe oversættelse eller en misforståelse hos en person, der ikke taler engelsk som modersmål, hvis udtalelserne skal tolkes som racistiske.

UBS og Paul Donovan har alligevel undskyldt og fjernet kommentaren fra sine platforme. Det har dog ikke dæmpet kravet om, at Donovan skal afskediges.

UBS blev sidste år den første udenlandske bank, som fik tilladelse til at have en kontrollerende aktiepost i en kinesisk børsmægler, ifølge Financial Times.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Kina❯  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder