Chicago Fed ser kun to rentestramninger i år ved fortsat usikkerhed

Udgivet den 28-03-2017  |  kl. 06:34  |  

Topchef i Federal Reserve Bank of Chicago, Charles Evans, vurderer, at to rentestramninger kan vise sig at være det rigtige antal for den amerikanske økonomi i år givet den store usikkerhed omkring udsigterne for inflationen og Trump-regeringens budgetudgifter.

- I det omfang, jeg eventuelt får mere tillid til de prognoser, jeg har adgang til, vil det være en indikator for, at jeg måske kan støtte tre. Men to kan være det rigtige antal, hvis der opstår en lille smule mere usikkerhed, siger Charles Evans til Bloombeg News.

Topfolkene i Federal Reserve har været tilbageholdende med at inkludere antagelser om finanspolitiske stimuli i centralbankens vækstprognoser, selv om markedet siden Donald Trumps valgsejr i november har reduceret bekymringen over en forsat lav inflation.

Charles Evans stemte sammen med kollegerne i Federal Open Market Committee for at forhøje renten tidligere i denne måned.

Samtidig viste projektion af de 17 FOMC-deltageres vurdering, at det sandsynligvis vil være være hensigtsmæssigt at øge den toneangivende rente to gange mere i år.

- Jeg tror stadig, at en af de større usikkerheder er, hvorvidt inflationen kommer til at nå 2 pct. på en bæredygtig måde i USA, og jeg ønsker at komme foran disse stigninger, men jeg vurderede, at det var fuldt acceptabelt at hæve i marts.

Ved en paneldiskussion i Madrid sent mandag pointerede Charles Evans, at med hensyn til inflationen, vil det afhænge meget af, hvordan de skattemæssige og internationale spørgsmål spiller ud samt den monetære og finansielle politik.

Investorernes forventninger til renteforhøjelser i år peger i retning af at en tredje rentestigning ved udgangen af 2017 er usandsynlig.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  USA❯ 

Relaterede nyheder