Coloplast/BAML: Svært at se glimrende selskab stige mere på børsen

Udgivet den 10-07-2018  |  kl. 15:42  |  

Coloplast er et glimrende selskab, der leverer gode resultater. Men det har folk bare allerede fundet ud af, så derfor er aktien rigeligt dyr.

Nogenlunde sådan lyder argumentationen fra analytikerne i Bank of America - Merrill Lynch, der netop har genindledt dækning af den danske medicoaktie med anbefalingen "neutral".

Det viser en analyse fra den amerikanske finans- og bankkoncern.

Bank of America sætter kursmålet for Coloplast til 638 kr., hvilket er knap 4 pct. under de 659,60 kr., aktien handles til tirsdag eftermiddag på børsen i København.

- Vi mener, at Coloplast er en meget veldrevet virksomhed, skriver bankens analytikere, der ser god salgsmomentum fra Sensura Mio Concave-stomiposen og fra de amerikanske fællesindkøbsorganisationer.

- Uanset, med en svær værdisætning og aktien tæt på det højeste i ti år har vi svært ved at se en "upside" herfra, fortsætter analytikerne.

Banken nævner blandt andet, at Coloplasts børsværdi svarer til 32 gange det forventede overskud i 2019, hvilket dog ikke er langt fra den europæiske sektor for medicinaludstyr generelt.

Bank of America foretrækker dog Coloplast-aktien i en sammenligning med konkurrenten Convatec, blandt andet fordi det danske selskabs aggressive vækstsats kan tvinge Convatec ud i investeringer, der bliver dyre på den korte til mellemlange bane.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Initiate❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder