Coloplast/Berenberg: Kursmålet skæres - væksten er blevet dyrere

Udgivet den 23-08-2017  |  kl. 05:37  |  
Coloplast - Produktion

Coloplast har svært ved at forbedre sine marginer, mener den tyske bank Berenberg, der holder fast i anbefalingen "sælg" og skærer kursmålet til 465 kr. fra 490 kr.

Det reducerede kursmål skyldes blandt andet valutamodvind, der for nyligt fik Coloplast til at sænke forventningerne målt i kroner.

For selv om Coloplast præsterer flot og vokser hurtigere end markedsvæksten, og selskabets marginer er i topklasse, så er der udfordringer på den længere bane, mener den tyske bank.

- Ikke desto mindre er det tydeligt for os, at væksten koster mere, og det er blevet stadigt tydeligere i de senere år, hvor forretningen ikke viser forbedret lønsomhed på trods af en rimelig toplinjevækst på 7 pct., skriver Berenberg i et notat.

Banken hæfter sig ved, at Coloplast anerkender, at det må investere mere. Det viste sig på kapitalmarkedsdagen i sidste uge, hvor Coloplast oplyste, at det vil investere mere i at dokumentere sine produkternes effekt via kliniske data og derved imødegå prispres på markedet.

Men mens intentionerne er gode, så kan det langsigtede finansielle mål om en forbedring af overskudsgraden på 50-100 basispoint årligt være en hæmsko og potentielt stå i vejen for at tage de nødvendige skridt, mener Berenberg.

- Dette synes især at være tilfældet i hud- og sårplejeforretningen, som vi venter vil fortsætte med at skuffe uden tilgang af ressourcer, skriver Berenberg.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Maintain❯  Research❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
7,33%
 
11:39:01

 
2,45%
 
11:39:01

 
2,08%
 
11:39:01

 
1,88%
 
11:39:01

 
0,85%
 
11:39:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder