Coloplast/Berenberg: Kursridt er besynderligt - mulig modvind forude

Udgivet den 12-06-2019  |  kl. 11:56  |  
Arkiv: Foto

Coloplast-aktien har været på et kursridt den seneste tid, og hvis onsdagens kursstigning fastholdes, lukker aktien i sit højeste niveau nogensinde. Det er dog ikke alle, som har lige stor fidus til aktien. Finanshuset Berenberg sætter i en analyse spørgsmålstegn ved den seneste tids stigning.

- Coloplast er et selskab af høj kvalitet med en stærk ledelse og gode meritter inden for produktlancering og vækst i markedsandele. Ikke desto mindre synes vi, det er besynderligt, at aktien sætter lukkekursrekorder, da flere potentielle modvinde er på vej, lyder det i analysen.

En af disse er på det franske marked, som er et af de tre største markeder for Coloplast. Her ventes snart en reform, som ifølge Berenberg kan have indflydelse på salget af særligt katetre, der udgør 23 pct. af det danske selskabs samlede salg.

- Det sker på et tidspunkt, hvor det kompetitive miljø inden for katetre ser ud til at blive intensiveret - især fra Hollister, som tager markedsandele i Storbritannien, som er et ledende marked i Europa.

- Coloplast gør det dog godt inden for stomiposer, som bliver mere afhængig af amerikanske Group Purchasing Organisation-kontrakter (store kontrakter fra indkøbsforeninger, red.) for at fortsætte væksthistorien, skriver finanshuset.

Berenberg fastholder i analysen sin anbefaling om et "salg" af aktien, mens der ligges 40 kr. til kursmålet, så det nu lyder på 600 kr.

- Vi tror fortsat, at vækst er sværere at opnå, og at den koster mere for Coloplast og industrien; derfor sænker vi i vores langsigtede marginestimater og reducerer bundlinjen med 3-4 pct., skriver finanshuset i analysen.

Tirsdag middag stiger Coloplast-aktien 0,5 pct. til 746,2 kr. Den hidtidige lukkekursrekord blev sat den 6. juni i 745 kr. I 2019 er aktien steget 23,3 pct. i værdi.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder