Coronakrisen sætter gang i kontantfri betaling i Japan

Udgivet den 23-02-2021  |  kl. 11:05  |  

Coronapandemien har sat skub i japanernes brug af kontantfri betalingsmetoder, mens mængden af onlineshopping også er steget.

Det skriver The Japan Times.

Japanernes tegnebøger bugner med kontanter, efter at de er begyndt at undgå den fysiske betalingsmetode til fordel for kontantfri løsninger.

Den japanske regering lancerede i 2019 en større kampagne for få befolkningen, der længe har svoret til kontanter, til at skifte over.

De kontantfrie betalingsmetoder har nu også spredt sig til lokale regeringer, der ellers normalt vil være sidste om at implementere nye tiltag.

Det er et tegn på, at de digitale betalingsmåder er kommet for at blive.

- Siden coronaudbruddet har vi implementeret tiltag som håndsprit til desinficering af hænder og plastikskillevægge mod spytpartikler. Men intet er blevet gjort for at bekæmpe smitte gennem udveksling af kontanter, siger Hirofumi Tanaka, der er leder af divisionen for folkeservices, til avisen.

- Det er derfor, at vi begyndte at overveje kontantfri betaling som QR-koder, e-money og kreditkort, fortsætter lederen.

Undersøgelser viser ifølge The Japan Times, at der er en sammenkobling mellem den stigende lyst til at bruge kontantfri betaling og coronapandemien.

29,5 pct. af adspurgte fortalte, at de havde brugt kontantfri betaling mere ofte siden april 2020, mens 31 pct. fortalte, at de forsøgte at undgå berøring med kontanter.

Den primære årsag er dog incitamentsprogrammer ved kontantfri betaling, fremgår det af undersøgelsen.

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Japan❯ 

Relaterede nyheder