DAB vil afbetale stor del af statslån og af med resten i 2018

Udgivet den 15-12-2017  |  kl. 16:38  |  

Danske Andelskassers Bank (DAB) offentliggjorde torsdag planer om at sælge nye aktier for små 113 mio. kr.

Det ser ud til at lykkes, og pengene skal bruges til at afbetale på et statslån, oplyser DAB i en meddelelse til fondsbørsen.

Banken har et statslån på 132 mio. kr. fra tiden efter finanskrisen, som det gerne vil af med. Ifølge Finanswatch er det på grund af en høj rente, og fordi det ikke længere må tælles med i kapitalgrundlaget som følge af nye EU-regler.

De 113 mio. kr. fra emissionen skal bruges til at betale størstedelen af lånet, og de sidste 19 mio. kr. skal efter planen betales ved at optage et nyt lån på 105-150 mio. kr. i form af supplerende kapital i første halvdel af næste år.

- Der foreligger allerede på nuværende tidspunkt interesse fra flere investorer. Som vi tidligere har meldt ud, har vi gennem nogen tid planmæssigt arbejdet på at styrke bankens kapitalgrundlag, og her er en indfrielse af det statslige hybridlån et meget vigtigt element.

- Det er med til at sikre vores fremtidige muligheder for at være en solid og velkapitaliseret bank og gør, at vi i endnu højere grad kan fokusere på en fortsat positiv udvikling af Danske Andelskassers Bank, siger administrerende direktør Jan Pedersen i en skriftlig kommentar.

Supplerende kapital er et lån, hvor långiveren er blandt de sidste til at få penge i forbindelse med en konkurs. Det tæller derfor med i bankens kernekapital.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:01

 
0,00%
 
23:08:02

 
0,06%
 
16:50:01

 
0,00%
 
23:08:02

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder