DAB/fmd: Uambitiøst og lavt bud fra Spar Nord

Udgivet den 26-03-2019  |  kl. 06:34  |  
Arkiv: Foto

Bestyrelsen i Danske Andelskassers Bank (DAB) har mandag aften anbefalet aktionærerne at takke nej til overtagelsesbuddet fra Spar Nord, der faktisk ligger under den nuværende aktiekurs.

Bestyrelsesformand for DAB, Anders Howalt-Hestbech, begrunder afvisningen med, at buddet fra Spar Nord er usikkert, uambitiøst og lavt.

- Der er tre hovedargumenter for, at vi anbefaler aktionærerne at takke nej. Bestyrelsen synes, at buddet er for lavt. Vilkårene er for dårlige, og prisen er ikke særlig attraktiv. DAB har været igennem en turnaround, og vi står i dag med en sund virksomhed, der lige har leveret et pænt resultat for 2018, og vi står til en stor gevinst ved salget af aktierne i Sparinvest, forklarer Anders Howalt-Hestbech.

Salget af aktierne i Sparinvest er endnu ikke faldet helt på plads, men DAB har udsigt til en skattefri gevinst på 161 mio. kr., ligesom banken modtager et udbytte til en værdi af 21 mio. kr. efter skat.

- Det vi har set indtil nu er også, at Spar Nord vil betale primært med Spar Nord-aktier, og man ved ikke, hvordan kursen vil udvikle sig. Der er usikkerheder omkring buddet, hvor vi ikke kan se, om det kommende udbytte modregnes, og der er i det hele taget en masse forbehold. Det er usikkert og lidt for rodet.

Bestyrelsesformanden for DAB fremhæver samtidig, at bestyrelsen, der er enstemmig i sin indstilling til aktionærerne, ikke ser bejleriet fra Spar Nord som særligt ambitiøst på vegne af kunderne og aktionærerne.

- Det er ret uambitiøst. Synergicasen er at lægge de to forretninger sammen og spare omkostninger, men der er ingen udviklingsplaner. Vi vil gerne være mere end en traditionel bank, siger Howalt-Hestbech.

I bestyrelsens afvisning af Spar Nord fremhæves det, at den ser mere værdi for aktionærerne i at stå alene eller i at indgå i det, der betegnes som "ligeværdige sammenlægninger". DAB har dog ikke haft dialog med andre aktører i den forbindelse, oplyser bestyrelsesformanden.

- Med ligeværdig ligger dels, at det skal være med nogen, som vil det samme som os. Der har samme tanker om fremtiden og samme størrelse. Hvor vi kan se, hvad der bliver af DAB.

- Vi har ikke haft nogen dialog. Vi har ikke lagt os fast på vejen frem, men vi er åbne over for det. DAB kan deltage i en konsolidering, men det bliver på en anden måde end denne.

Da Spar Nord lagde sit bud på DAB, fortalte banken med hovedsæde i Aalborg også, at den ejer nærved 31 pct. af aktierne i DAB. Hvad der skal ske med det ejerskab er uvist.

- Det er meget svært for mig at udtale mig om Spar Nords tanker i den henseende, men de talte også om en finansiel god investering ved købet, lyder det fra formanden, som ikke fokuserer på, hvad det betyder at have en konkurrent som storaktionær.

- Det kan måske blive et problem, men vi er nødt til blot at drive virksomheden. Vi kan ikke sætte hele verden i stå. Vi skal skabe de bedst mulige resultater og koncentrere os om vores egen banehalvdel.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder