Danske Bank: 26 ansatte fra Estland-filial meldt til politiet - citat

Udgivet den 25-07-2018  |  kl. 06:54  |  

William Browder, chef for Hermitage Capital Management, har nu udvidet sin sag mod Danske Bank i forbindelse med bankens involvering i mulig hvidvask af et tocifret milliardbeløb gennem Estland.

Fondschefen, kendt som Bill Browder, meldte for to uger siden banken til Bagmandspolitiet i Danmark, SØIK. Nu har han også meldt 26 af bankens ansatte i den estiske filial til anklagemyndigheden og finanstilsynet i Estland, skriver Bloomberg News.

Hermitage Capital blev i 2007 offer for et tyveri af 1,4 mia. kr., som investeringsfonden havde indbetalt i skatter til den russiske stat.

William Browder og hans researchere har lige siden milliardtyveriet forsøgt at opspore bagmændene og afsløret, at en stor del af pengene blev sendt gennem Sampo Bank, som blev opkøbt af Danske Bank i 2006.

Hermitage var desuden arbejdsgiver for den russiske advokat Sergei Magnitskij, som døde i et russisk fængsel i 2009, og ifølge Brill Browder er det på grund af hvidvasksagen. Browder er også - in absentia - blevet idømt en fængselsstraf i Rusland.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder