Danske Bank-aktien får slag på voksende hvidvasksag

Udgivet den 04-07-2018  |  kl. 09:07  |  
Arkiv: Foto

Danske Bank-aktien bliver klemt onsdag morgen, efter at det er kommet frem, at omfanget af hvidvask i bankens estiske filial kan være markant højere end hidtil antaget.

Efter kort tids handel falder aktien 2,6 pct. til 196,10 kr., hvilket øger årets kursfald til knap 19 pct.

Berlingske Business kan berette, at der er information om suspekte pengestrømme for nye 28 mia. kr., hvilket bringer det samlede beløb af potentielt hvidvaskede penge op på mindst 53 mia. kr.

Det nye læk relaterer sig til den såkaldte Magnitskij-sag, hvor embedsfolk og kriminelle stjal skatteindtægter i Rusland, som så blev kanaliseret ud af landet.

Indtil videre har sagen ikke haft konsekvenser for de øverste topfolk i banken, men det rykker nærmere, vurderer investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

- Presset bliver ved at stige på Danske Bank - også fra politisk hold. Det er en møgsag for banken, og hvis den bliver ved med at rulle, så kan det ende med, at man bliver nødt til at få sat en bagstopper.

- Det kan enten være ved at intensivere sine undersøgelser eller ved at skifte ud i de allerøverste ledelseslag. Det rykker tættere på, at nogen er nødt til at tage en beslutning, siger Per Hansen.

Danske Bank er i øjeblikket gang med en intern undersøgelse af sagen. Resultatet ventes at komme i september, har det tidligere lydt fra Danske Banks topchef, Thomas Borgen, og bankens bestyrelsesformand, Ole Andersen.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder