Danske Bank "choksænker" renten i kampen om de svenske boligkunder

Udgivet den 11-04-2018  |  kl. 13:15  |  
Arkiv: Foto

Danske Bank har med virkning fra i dag gennemført en kraftig rentenedsættelse af 2-års-renten på boliglån i Sverige, hvilket i den svenske avis Aftonbladet betegnes som en "choksænkning" og en optrapning af krigen på det svenske lånemarked.

Tiltaget kommer, efter at nye aktører som Enkla og Stabelo er kommet med attraktive tilbud, og Danske Bank skærer som respons sin 2-års-rente til 1,29 pct. fra før 1,85 pct. Danske Bank annoncerede nedsættelsen tirsdag, er det onsdag med til at presse aktierne i flere af de svenske storbanker.

- De svenske banker er alle under pres, efter at Danske Bank i går sænkede renten på deres svenske boliglån på grund af stigende konkurrence fra nye spillere på markedet. Det smitter negativt af på andre konkurrenter, skriver Sydbank i en kommentar.

Aktierne i SEB, Swedbank, Nordea og Handelsbanken falder onsdag alle omring 2 pct., mens Danske Bank på børsen i København falder med 1,2 pct.

I en pressemeddelelse begrunder Danske Bank tiltaget med en skærpet konkurrencesituation, efter at flere aktører har gjort entre på markedet.

- Øget konkurrence er godt for kunderne, og her ønsker Danske Bank at være udfordrer på det svenske marked og give både vores nuværende og nye kunder en af markedets laveste renter i kombination med et komplet banktilbud, siger Stojko Gjurovski, som er chef for Danske Banks Personal Banking i Sverige, i meddelelsen.

Boligøkonom hos Villaägarnes Riksförbund Håkan Larsson har ifølge Aftonbladet tidligere forudsagt, at den øgede konkurrence ville tvinge andre banker til at agere. Det skete efter, at Enkla lancerede en variabel rente på 0,95 pct.

- Dette bliver noget, som de øvrige aktører kommer til at tage hensyn til. Omkring 1 pct. er en faktisk en rimelig rente. De andre banker har ligget for højt og tjent ekstremt mange penge på sine marginaler, sagde han dengang ifølge avisen.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder