Danske Bank trækker sig ud af Baltikum og Rusland

Udgivet den 19-02-2019  |  kl. 14:27  |  

Danske Bank lukker sine bankaktiviteter i Baltikum og Rusland. Det oplyser banken i en meddelelse til børsen.

Det estiske tilsyn har påbudt Danske Bank at indstille sine aktiviteter i Estland efter hvidvasksagen, og det har banken accepteret at gøre:

- Vi er kede af at skulle forlade Estland på den baggrund, men forstår den alvor, som tilsynet ser på sagen med og lukker som ønsket ned for de tilbageværende aktiviteter.

- Vi vil fortsat samarbejde med de estiske og andre relevante myndigheder, siger midlertidig administrerende direktør Jesper Nielsen i meddelelsen.

Beslutningen om at afvikle de resterende aktiviteter i Estland, Letland og Litauen samt i Rusland har ikke noget med påbuddet fra det estiske tilsyn at gøre.

Det skyldes bankens strategi om at fokusere på de nordiske kernemarkeder og sker efter længere tids overvejelse, lyder det i meddelelsen:

- Beslutningen om helt at afvikle vores aktiviteter i Baltikum og Rusland er i overensstemmelse med denne strategi.

- I tæt samarbejde med de relevante myndigheder vil vi vil sørge for, at nedlukningen kommer til at ske på en måde, hvor vi tilgodeser kundernes og medarbejdernes behov bedst muligt, siger den midlertidige direktør.

Danske Bank vil bevare et delt service center i Litauen, der har ansvaret for en række administrative funktioner for banken.

Beslutningen om at lukke bankaktiviteterne har ingen indflydelse på forventningerne til 2019, oplyses det. Danske Bank-aktien falder tirsdag eftermiddag 0,6 pct. til 125,95 kr.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,34%
 
16/05/19

 
6,11%
 
16/05/19

 
5,48%
 
16/05/19

 
4,19%
 
16/05/19

 
1,00%
 
16/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder