Danske Bank: Vejen banet for Aarup-Andersen

Udgivet den 05-09-2019  |  kl. 21:42  |  

Jacob Aarup-Andersen blev sidste år udpeget til administrerende direktør i Danske Bank af dens bestyrelse, men Finanstilsynet fandt ikke, at han havde den fornødne erfaring og blokerede for udnævnelsen.

Efter ledelsesændringer i banken torsdag skal Jacob Aarup-Andersen nu være direktør for aktiviteterne i Danmark, den vigtigste af bankens forretninger, og dermed er der lagt op til, at han om nogle år kan afløse den nuværende administrerende direktør, Chris Vogelzang.

Det skriver Finans.

- Der er ingen tvivl om, at Jacob Aarup-Andersen kommer til at få en dokumenterbar erfaring med at lede et stort pengeinstitut, som Finanstilsynet jo åbenbart mente, at han manglede sidste år, vurderer seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, Lars Krull, til Finans.

Krull tror, at Aarup-Andersen vil blive forfremmet, når Danske Bank næste gang skal have en topchef, men det kræver, at han også leverer resultater i sin nye post.

Flemming Poulfelt, ledelsesekspert hos Copenhagen Business School, peger desuden på, at forfremmelsen af Jacob Aarup-Andersen også er et skridt, som skal sikre, at han bliver i banken.

- Chris Vogelzang har hurtigt set, at Jacob Aarup-Andersen er dygtig og har nogle kvalifikationer, som banken har brug for. De skal udnyttes, og derfor sætter han Aarup-Andersens kompetencer i spil. Det er også en måde at binde ham til Danske Bank, siger han.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder