Danske Bank/Barclays: Endnu et sænket kursmål under hvidvaskskandale

Udgivet den 19-10-2018  |  kl. 06:49  |  

Barclays melder sig i køen af banker, der på det seneste har skruet gevaldigt ned for troen på kursløft i Danske Bank.

Den hvidvaskmistænkte bank er faldet kraftigt i kurs i år, i takt med at afsløringerne om den estiske sag er væltet ud af skabet, men længe fastholdt mange analytikere troen på, at nedturen var overgjort, og at Danske Bank snart ville rejse sig på børsen.

Nu bliver der længere imellem de synspunkter, og flere og flere banker nedjusterer kraftigt på kursmålene.

Senest har Barclays fredag skåret sit kursmål for Danske Bank til 151 kr. fra 235 kr. og samtidig sænket anbefalingen til "ligevægt" fra overvægt". Til sammenligning kostede Danske-aktien 135,70 kr. ved lukketid torsdag og er faldet mere end 40 pct. siden nytår.

Fredag har også Credit Suisse skåret 16 pct. af sit kursmål til 168 kr., og torsdag var det en anden schweizisk storbank, UBS, der sænkede kursmålet med 20 pct. til 215 kr.

De seneste uger har også analytikere fra blandt andre Mediobanca, ABG Sundal Collier, SEB, Morgan Stanley, Handelsbanken og Keefe, Bruyette & Woods filet på deres respektive kursmål i mere eller mindre grad.

Danske Banks krise blev forværret onsdag denne uge, da Finanstilsynet afviste at godkende bestyrelsens spidskandidat som ny topchef, Jacob Aarup-Andersen, på grund af manglende erfaring. Derfor leder Danske Bank fortsat efter afløseren for Thomas Borgen, der har trukket sig i forbindelse med hvidvaskskandalen.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder