Danske Bank/Barclays: Sænker kursmål - fastholder anbefaling

Udgivet den 02-08-2018  |  kl. 17:35  |  
Arkiv: Foto

Britiske Barclays har sat det langsigtede kursmål for en aktie i Danske Bank ned. Det lyder nu på 235 kr. mod tidligere 259 kr.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Anbefalingen "overvægt" fastholdes. Ifølge Barclays analytiker Paulina Sokolova har investorerne solgt for meget ud af Danske Bank-aktierne i kølvandet af sagen om hvidvask i Estland.

Danske Banks aktiekurs faldt torsdag 2,1 pct. til 179 kr., og indtil videre er bankaktien faldet med mere end 25 pct. siden årets start.

Barclays påpeger i analysen, at den nuværende kurs sikrer Danske Bank en rabat på omkring 20 pct. - eller 41 mia. kr. - når man sammenligner med nordiske kolleger og konkurrenter.

Og det er ifølge analytikeren "overdrevet", da bøder til banker generelt har været på under 2 mia. dollar - svarende til 12,8 mia. danske kr., skriver Bloomberg News.

Den britiske bank estimerer, at de potentielle omkostninger for at overtræde hvidvaskreglerne kan løbe op i 950 mio. dollar. I analysen lyder det også, at der er en "rimelig chance" for, at USA vil give Danske Bank en bøde, hvis landet har jurisdiktion til det, skriver nyhedsbureauet.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder