Danske Bank/CEO: Gennemgår banken med tættekam før nye initiativer -NY

Udgivet den 18-07-2019  |  kl. 10:38  |  
Arkiv: Foto

Der er en ny strategi på vej fra Danske Bank. Men det kommer til at tage noget tid, inden den nye topchef i banken, Chris Vogelzang, er klar med en plan.

Det siger han til Ritzau Finans i forbindelse med, at Danske Bank er kommet med regnskab for andet kvartal torsdag morgen. Og dermed for et halvår, som Chris Vogelzang samlet kalder for "udfordrende".

- Vi kigger på, hvordan vi kan forbedre os. Jeg har kun siddet i jobbet som direktør i fem uger, men jeg er - sammen med kolleger - i gang med at se på, hvordan vi skal gøre det i fremtiden, siger topchefen.

Godt nok er Chris Vogelzang knap nok tør bag ørerne som Danske Banks topchef - men har en bred erfaring i den finansielle verden. Hollænderen var fra 2000-2017 ansat i forskellige stillinger i den hollandske bank ABN Amro, hvor han de sidste otte år var medlem af bankens direktion med ansvar for de globale retail- og private banking-aktiviteter.

Og derfor har han også en bankmands briller på, når han skal fortælle, hvad det er, en god og indtjeningsdygtig bank skal kunne.

- Når jeg ser på en bank, så skal den favne lovgivningen og ikke se den som en forhindring. En god bank skal kunne klare sig i et lavmargin miljø, og en bank skal overordnet set have tilfredse kunder, siger Chris Vogelzang.

KUNDER TRÆKKER FORTSAT STIKKET

Kunderne siger fortsat farvel til Danske Bank - omend i et langsommere tempo end tidligere. I andet kvartal valgte 4300 Nemkonto-kunder at slukke for forbindelsen til banken, hvor de første seks måneder samlet gav en kundeafgang på 13.600 Nemkonto-kunder svarende til 1 pct. af bankens Nemkonto-kundebase.

- Jeg hader, at vi mister kunder. Vi skal genvinde tilliden - det tager tid, og det er noget, jeg tænker meget over. Vi skal sikre god service og have et bedre ry, og det er et hårdt arbejde, der ligger forude, siger direktøren.

Bankens samlede indtægter landede i andet kvartal på 11,5 mia. kr. mod 10,8 mia. kr. i perioden sidste år. Men mens både nettorente- og nettogebyrindtægterne lander under sidste år, så er det posten "andre" på 1639 mio. kr. mod 152 mio. kr. i andet kvartal, der får det samlede tal til at ende højere. Det er blandt andet salget af Danica Pension Sverige, der med en indtægt på 1,3 mia. kr., der er med til at redde det samlede tal på målstregen.

Modsat stiger omkostningerne i kvartalet med 9 pct. til 6679 mio. kr. Til et spørgsmål om posten skal bringes ned med en decideret sparerunde, svarer Chris Vogelzang:

- Jeg er ikke ude at sige noget om omkostningsbesparelser. Nu gennemgår jeg banken, og det vil jeg gøre grundigt. Jeg forventer, at jeg kommer med nyt i år.

HVIDVASKSAGER KØRER FORTSAT

Danske Banks sag om hvidvask i Estland behandles fortsat af myndighederne i flere lande - både herhjemme, i USA og i Frankrig. Den formodede hvidvasksag fandt sted fra 2007-2015 i Danske Banks filial i Estland, hvor den samlede strøm af penge fra de udenlandske kunder gennem filialen udgjorde 200 mia. euro. Det svarer til knap 1500 mia. kr.

Det er ikke fastslået, hvor stor en del af beløbet, der er "mistænkeligt" og dermed kan gå under betegnelsen hvidvask. Men det skønnes, at det drejer sig om en meget stor del af de 1500 mia. kr.

- Der er ikke nyt herfra. Vi samarbejder fortsat med myndighederne, og vi gør, alt hvad vi kan for at få sagen afsluttet, siger Danske Banks topchef.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,91%
 
20/09/19

 
7,71%
 
20/09/19

 
4,22%
 
20/09/19

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder