Danske Bank/Citigroup: Fremtidsudsigterne er gode

Udgivet den 25-02-2019  |  kl. 12:12  |  

Siden hvidvasksagen begyndte at rulle, har Danske Bank tabt cirka halvdelen af sin markedsværdi, hvilket svarer til et tab på omkring 118 mia. kr.

På trods af enorme kursklø det seneste år, mener Ronit Ghose, der er global chef for bankanalyse i Citigroup, at Danske Bank er mere profitabel end sine konkurrenter, og det er ifølge ham vigtigt at bide mærke i.

- Bankens ry er blakket, der er ledelsesudfordringer, og vi venter på en ny fortælling, men når du kigger på Danske Bank, er det ikke en franchise, som er ødelagt, siger Ronit Ghose til Bloomberg News.

Han påpeger samtidig, at en aktie, som har fået halveret sin markedsværdi, teoretisk set har udsigt til stigninger fremadrettet.

Danske Bank har dog formentlig udsigt til at modtage en bøde som konsekvens af hvidvasksagen i den estiske afdeling, men størrelsen af bøden er endnu en ukendt faktor, og analytikerne har svært ved at estimere, hvor stor bøden bliver. Estimaterne svinger fra under 1 mia. dollar til over 8 mia. dollar.

- Det, som investorerne søger svar på, og som er uden for ledelsens kontrol, er et svar på størrelsen af bøden. Det er dog svært at vurdere, hvad størrelsen bliver, siger Ronit Ghose til Bloomberg News.

Han mener, at Danske Bank er en sund bank, og derfor har Citigroup også placeret en købsanbefaling på aktien, mens man er mere tilbageholdne med svenske Swedbank, som mistede en femtedel af markedsværdien på to dage, efter at det kom frem, at banken angiveligt også har været involveret i hvidvask gennem baltiske banker.

Her mener han, at man skal være mere forsigtig, og derfor er anbefalingen "neutral".

Danske Bank er blandt de mest stigende finansielle aktier i det store fælleseuropæiske indeks Stoxx 600 mandag formiddag, hvor aktien handles 3,3 pct. højere i 124,70 kr.

/ritzau/FINANS

Patrick Solberg

Tags:  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder