Danske Bank/Sydbank: Stadig stærkt forretningsmomentum

Udgivet den 21-12-2018  |  kl. 06:34  |  

Danske Bank nedjusterede torsdag aften med op mod 2 mia. kr. i resultatet efter skat, da banken nu venter en bundlinje på "omkring" 15 mia. kr. mod førhen 16 til 17 mia. kr.

Den sænkede prognose begrundes med de finansielle markeders udvikling, som har påvirket handelsindtjeningen på obligationsmarkedet og præstationsbaserede gebyrindtægter.

Hos Sydbank vurderer analytiker Mikkel Emil Jensen, at nedjusteringen alt andet lige vil koste på fredagens børsmarked, men han hæfter sig samtidig ved, at udviklingen på de finansielle markeder ikke er noget, Danske Bank kan kontrollere, og at den underliggende forretning udvikler sig godt.

- Den underliggende forretning udvikler sig stadig stærkt. Nedjusteringen skyldes de finansielle markeder, og indtægterne herfra er en volatil post på regnskabet.

Analytikeren peger på, at de udfordrende markeder har kendetegnet hele 2018, med særlig kraft i fjerde kvartal, og at markedet "vil foretrække" denne type nedjustering end en, der bunder i, at den underliggende forretning udvikler sig dårligt.

Danske Bank var i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal også forbeholden over for markedsudviklingerne, men samtidig fjernede regnskabet noget af investorernes frygt for, at hvidvasksagen har ramt koncernens forretning, påpeger Mikkel Emil Jensen. Og det gør den igen torsdag - trods nedjusteringen.

- Banken understreger i sin melding, at den underliggende forretning er stærk, og det vil man tage positivt imod i markedet. Fjerde kvartal og første kvartal næste år er vigtige indikatorer for spørgsmålet, om hvidvasksagen ødelægger Danske Banks forretningsmomentum.

- Man kunne man nå den konklusion, at hvidvasksagen endnu ikke har haft en effekt på forretningen.

Sydbanks finansanalytiker vurderer, at hvis Danske Bank kan komme over de næste kvartaler uden kundetab og kan opretholde volumenvæksten, så har banken i forhold til kunderne formentlig lagt den største risiko bag sig i relation til hvidvaskskandalen.

- Der er Danske Bank til eksamen, men her fortæller ledelsen, at banken holder gang i den stærke bankdrift, man har haft.

- Markedet bør tage fat i, at den underliggende forretning stadig er stabil. Det momentum, Danske Bank har i Sverige og i Norge, skal man leve af i fremtiden, siger Mikkel Emil Jensen, der dog spår et kursfald fredag på 1 til 2 pct. i forhold til markedets overordnede udvikling.

Danske Bank fremhævede i torsdagens meddelelse, at banken oplever udlånsvækst i Sverige og i Norge.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder