Danske Bank/Uggla: Lang vej endnu - men ny bestyrelse kan løse opgaven

Udgivet den 07-12-2018  |  kl. 16:01  |  

Der er lang vej endnu, før Danske Bank er igennem den krise, som er opstået som følge af hvidvasksagen. Men Robert Uggla er som kunde og aktionær overbevist om, at en ny bestyrelse sammen med direktionen kan løse opgaven.

Sådan lyder det fra den administrerende direktør for A.P Møller Holding på Danske Banks ekstraordinære generalforsamling, der fredag finder sted i DGI-byen, København.

- Der er lang vej tilbage, men med det sagt er jeg som kunde og aktionær overbevist om, at den nye bestyrelse sammen med direktionen og de ansatte kan løse opgaven, så Danske Bank bliver den bedste bank i Norden - for samfundet, kunderne og aktionærerne, siger han.

På den ekstraordinære generalforsamling skal der skiftes ud i bankens bestyrelse. Den er blevet til på anmodning fra A.P. Møller Holding, der ejer 21 pct. af aktierne i banken, med opbakning fra PFA og ATP.

Den nuværende bestyrelsesformand, Ole Andersen, der allerede havde annonceret sin fratræden, skal her erstattes. Her har A.P. Møller Holding i stedet peget på Dansk Industris administrerende direktør, Karsten Dybvad.

- Dybvad har de seneste otte år været administrerende direktør i Dansk Industri. Han har været ansat i flere ministeriet og har spillet en vigtig rolle under finanskrisen med forhandlingerne om bankpakken. Han har også erfaring med bestyrelsesarbejde, begrunder Uggla.

Udskiftningen kommer oven på afsløringer om hvidvask i Danske Banks estiske afdeling. Her har der over en årrække flydt 1500 mia. kr. gennem banken, hvor en stor del af transaktionerne betegnes som "mistænkelige".

Jørn P. Jensen udtræder også af bestyrelsen. Her er det blevet foreslået, at Jan Thorsgaard Nielsen, investeringsdirektør i A.P. Møller Holding, erstatter ham og bliver næstformand, hvis han vælges ind.

- Nielsen tiltrådte i august efter flere end 20 år i udlandet, hvor han har arbejdet i England, USA og Hong Kong hos blandt andet Blackstone. Han har mange års international erfaring med virksomheder, der gennemgår store forandringer, siger Uggla.

Ud over Mærsks to kandidater stiller aktionær Arne Brostrøm op til bestyrelsen. Til forskel for de to andre kandidater støtter Danske Banks bestyrelse ikke valget af ham.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,42%
 
23/05/19

 
6,87%
 
23/05/19

 
1,73%
 
23/05/19

 
1,48%
 
23/05/19

 
0,17%
 
23/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder