Danske renter i årets laveste: Rygter om centralbank-bekymring

Udgivet den 25-05-2018  |  kl. 15:58  |  

De danske obligationsrenter har efter rentefald i løbet af ugen - og et større et af slagsen i fredagens handel - nået årets laveste niveau.

Udviklingen skyldes ifølge cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank blandt andet rygter om, at Den Europæiske Centralbank (ECB) overvejer at udskyde de planlagte renteforhøjelser.

Det skal ses i lyset af de seneste måneders svagere vækstsignaler fra eurozonens økonomi.

Kilder tæt på ECB siger til Reuters, at ECB stadig planlægger at stoppe opkøbet af obligationer for nye penge inden udgangen af året, men banken vil måske hæve renten endnu senere end midt i 2019, som man indtil nu har indikeret.

- Udsigten til, at renteforhøjelserne kan blive udskudt, har fået investorerne til at købe ind på obligationsmarkedet. Desuden har Trumps aflysning af topmødet med Nordkorea og uro omkring den nye italienske regering gjort investorerne bekymrede og fået dem til at søge ly i de sikre danske obligationer, skriver Jacob Graven i en kommentar.

På valutamarkedet har rentefaldet i Europa samtidig presset euroen ned.

Trods den seneste udvikling tror Jacob Graven fortsat, at renterne vil stige i de kommende år.

- Renterne steg markant i begyndelsen af året blandt andet på forventning om hurtigere renteforhøjelser fra ECB og andre centralbanker. De forventninger bliver nu justeret, men det er fortsat sandsynligt, at ECB er på vej med stramninger.

- I første omgang ved at stoppe opkøbet af obligationer for nye penge inden årets udgang. Dernæst med renteforhøjelser i løbet af 2019, selv om tidspunktet måske bliver udskudt, skriver cheføkonomien.

Renten på den tiårige danske statsobligation falder fredag 7 basispoint til 0,42 pct. Fredag i sidste uge var renten på 0,59 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
3,61%
 
11:30:01

 
2,27%
 
11:30:01

 
0,64%
 
11:30:01

 
-2,40%
 
21/01/19

 
-4,74%
 
11:30:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder