Danske/CS: Hæver estimat for hvidvaskbøde i milliardstørrelsen

Udgivet den 20-09-2018  |  kl. 15:56  |  

Danske Banks bødeudgifter kommer op i omegnen af 4 mia. kr., spår Credit Suisse.

Den schweiziske bank har gjort status over onsdagens afsløringer om Danske Banks enorme hvidvasksag og skruet op for den bod, banken kan forventes at betale.

Credit Suisses nye estimat lyder på mellem 3,7 og 4,5 mia. kr. i bøde, hvilket dog forudsætter, at de amerikanske myndigheder formelt går ind i sagen.

Det tal er baseret på tidligere bøder til eksempelvis HSBC og Standard Chartered, som fik bøder i samme leje for hvidvasksager i samme vægtklasse som Danske Banks.

Tidligere lød Credit Suisses estimat på mellem 0,3 og 3,7 mia. kr. i bøde til Danske Bank.

Det schweiziske finanshus forventer fortsat ikke, at en sådan bøde vil få stor betydning for Danske Banks stabilitet, da den har en pæn buffer at tære af.

Eventuelle bøder kommer forventeligt oven i de 1,5 mia. kr., som Danske Bank vil donere til en fond. Det beløb udgør ifølge banken bruttoindtjeningen på transaktionerne fra den estiske filials udenlandske kunder i perioden 2007-2015.

Credit Suisses kursmål for Danske Bank er fortsat på de 244 kr., som banken nedjusterede det til efter det skuffende halvårsregnskab i juli. Anbefalingen er ligeledes fortsat "outperform". Danske Bank-aktien koster torsdag eftermiddag 176,55 kr. og er dermed samlet steget oven på onsdagens hvidvaskrapport.

/ritzau/FINANS

Ritzau

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder