Danskudviklet webvaluta vil revolutionere betalinger

Udgivet den 06-03-2017  |  kl. 07:55  |  

Ny dansk-udviklet cybervaluta står til at revolutionere betalinger på tværs af landegrænser. Den ukontrollerbare fintech-verden har frembragt en ny web-valuta, Global Currency Unit eller GCU, der reducerer volatiliteten i valutakurs-bevægelserne kraftigt. Og trods modstand fra Den Internationale Valutafond, IMF, kan den nye risikoeliminerende valuta måske være vejen frem for internationale betalinger.

Bag udviklingen står iværksætteren Jesper Toft, der tidligere blandt andet har brudt det daværende Tele Danmarks monopol på nummeroplysninger med lancering af 118.dk, og udviklet og lanceret Edbpriser.dk.

Webvalutaen kan reducere valutakursrisikoen med over 50 pct. og frigøre international handel og investering fra afhængigheden af dollar som afregningsvaluta.

Jesper Toft pointerer over for Ritzau Finans, at netop stabilitet og effektivitet i internationale transaktioner er hele ideen med den webbaserede valuta.

- Det skal være let og det skal skabe værdi, lyder det fra Jesper Toft.

FORESTÅENDE LANCERING MED MOBIL-APP OG KREDITKORT

Hele set-up'et ventes at gå i luften i løbet af den kommende uge og en mobil-app til smartphones skulle være færdig og klar til brug i løbet af godt to måneder. App'en bliver sat op i stil med Danske Banks Mobilepay, og telefonen kan dermed bruges til betalingen i den internationale kursstabile valutaenhed.

Næste skridt bliver at udstede kreditkort som cleares i GCU, og som dermed kan bruges til internationale betalinger på samme måde, som det kendes fra Mastercard, Visa og de andre store kreditkort-betalingsselskaber.

Med både en smartphone-løsning a la Mobilepay og en kreditkort-løsning, bygges der bro mellem den for mange mennesker mystiske nye webbaserede blockchain-finansverden og de gammelkendte betalingssystemer, som de fleste er bekendt med og trygge ved.

ØKONOMISKE ASPEKTER ENDNU IKKE BESLUTTET

Hvordan systemet skal balancere økonomisk er endnu ikke fastlagt. Men et minimalt transaktionsgebyr kan være en mulighed. Men givet den webbaserede valutaenhed, der ikke er underlagt de gammeldags transaktionsomkostninger og involvering af banker i flere lande, vil gebyrstrukturen ifølge Jersper Toft sandsynligvis blive af en helt anden beskeden karakter end i den "gamle" finansverdens.

FINTECH MØDTE MODSTAND HOS IMF

Det ny valuta- og betalingssystem tager udgangspunkt i den hurtigt voksende fintechverden med web-valuta Bitcoin med dens blockchain-baggrund.

Men her stopper lighederne for GCU-valutaen er beregnet til at reducere valutakursudsving og lette transaktioner på tværs af landegrænser, frem for at være et alternativ til en bankkonto med store udsving i indeståendets værdi.

Systemet var oprindeligt udviklet til brug for centralbanker, der ønskede at reducere afhængigheden af den internationalt dollarbaserede betalingssystem og derigennem at mindske udsvingene i de enkelte landes konkurrenceevne.

Men trods fremskredne forhandlinger med centralbankrepræsentanter i især det generelt dollarbaserede Asien, faldt det hele til jorden, da IMF på det kraftigste modsatte sig at ændre på betalingsstrukturen i lande underlagt det Washington-baserede globale finanssystem.

Det fik Jesper Toft til at gå i tænkeboks for at finde en anden måde at bruge valutasystemet på. Konklusionen var, at det er umuligt at slå IMF, når det gælder centralbankerne.

Men IMF har ikke kunne hindre den hastigt stigende brug af nettet til fintech, så i stedet videreudviklede Jesper Toft systemet til brug for virksomheder og privatpersoner med valutakursrisiko.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danmark❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
25/05/18

 
0,00%
 
25/05/18

 
0,02%
 
25/05/18

 
0,00%
 
25/05/18

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder