Demant: Britiske myndigheder udtrykker bekymring for Medical-salg

Udgivet den 06-12-2022  |  kl. 08:27  |  
Arkiv: Foto

De britiske konkurrencemyndigheder - Competition and Markets Authority (CMA) - har udtrykt bekymring for, at Demants salg af Oticon Medical til Cochlear kan have en negativ effekt for patienter, der bruger høreimplantater, hvoraf de fleste får dem igennem det britiske sundhedssystem (NHS).

Det skriver Bloomberg News.

Cochlear og Demant har indtil 13. december til at adressere konkurrencemyndighedernes bekymringer, og hvis de ikke er i stand til at adressere bekymringerne, så vil aftalen blive henvist til en dybdegående fase 2 undersøgelse.

I sidste uge udtrykte de australske konkurrencemyndigheder bekymringer for, at salget af Oticon Medical til Cochlear vil forringe konkurrencen væsentligt på et i forvejen koncentreret marked.

Samtidig skaber handlen bekymring for det umiddelbare incitament til at udvikle ny teknologi tilstrækkeligt, fremgik det af en meddelelse fra myndighederne torsdag i sidste uge.

Salget af Oticon Medical til Cochlear er kommet på bordet, efter at Demant i foråret besluttede for at dreje nøglen om til den kirurgiske forretning, der i stedet skal sælges til det australske selskab for 850 mio. kr.

Til gengæld vil Demant sørge for livslang service til de allerede implanterede patienter.

Demant havde oprindeligt regnet med, at handlen ville kunne lukkes i løbet af andet halvår, men har siden givet udtryk for, at behandlingen hos konkurrencemyndighederne tog længere tid end ventet.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯