Demant/ABG: Løfter anbefalingen efter stærke meldinger fra rival

Udgivet den 29-09-2020  |  kl. 07:06  |  
Arkiv: Foto

Norske ABG Sundal Collier løfter sin anbefaling af aktien i Demant til "køb" fra "hold", og samtidig skrues kursmålet op til 228 kr. fra 196 kr.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Trækket kommer, efter at Demants schweiziske konkurrent Sonova mandag oplyste om en stor opjustering af forventningerne, fordi markedsudsigterne har forbedret sig væsentligt, siden coronakrisen eroderede høreapparatproducenternes marked tidligere på året.

Sonova forudser nu, at omsætningen i første halvår af regnskabsåret 2020/21 vil nå op på 79 pct. af niveauet fra samme periode sidste år. Tidligere lød forventningen på mellem 65 pct. og 75 pct.

Samtidig blev forventningerne til driftsmarginen i første halvår også opjusteret. Sonova venter nu en EBITA-margin målt med udgangspunkt i schweizerfranc på omkring 15 pct.

I anden halvdel af 2020/21 regner Sonova i øvrigt med at vende tilbage til vækst, da koncernen forventer, at omsætningen i den periode vil vokse med 4-8 pct.

Samtidig ses driftsindtjeningen (EBITA) i den periode at stige med 20-30 pct. sammenlignet med samme periode af 2019/20.

Regnskabsåret løber frem til udgangen af marts, og dermed nåede den sidste del af 2019/20 også at blive hårdt ramt af udbruddet af coronavirus.

Meldingerne og flere positive ord om enkeltmarkeder rundt omkring i verden sendte mandag Demant-aktien op med hele 10 pct. til 198 kr.

ABG's nye kursmål indikerer dermed fortsat et potentiale på godt 15 pct.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Research❯  Shares❯  Upgrade❯ 

Relaterede nyheder