Demant/CEO: Har ikke måttet betale kriminelle for genopretning

Udgivet den 18-11-2019  |  kl. 08:58  |  
Arkiv: Foto

Demants forretning har været sendt i knæ af det hackerangreb, der ramte selskabet i starten af september.

Og i mandag morgens periodemeddelelse fortæller selskabet, at der var tale om et såkaldt ransomware-angreb, hvor kriminelle har låst systemer og krævet penge for at genåbne dem.

Demant har dog ikke måttet betale for at få genstartet systemerne. Det danske selskab valgte nemlig selv at lukke alle kritiske it-systemer for siden at genoprette gradvist på baggrund af back up-systemer.

- Vi har helt og aldeles kunnet genoprette ud fra de back up-data, vi havde, siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant, til Ritzau Finans.

Nedlukningen af systemerne har dog haft en væsentlig økonomisk effekt på forretningen, og i mandagens meddelelse fastholder Demant sit tidligere estimat om, at angrebet samlet set vil koste 550-650 mio. kr. på driften i år, inklusive 100 mio. kr., som selskabet får tilbage i forsikringsdækning.

Derfor ventes hele årets driftsresultat (EBIT) at blive 2,0-2,3 mia. kr. mod en forventning om 2,65-2,85 mia. kr. inden angrebet.

Demant er dog nu igen helt oppe at køre på it-fronten, så nu kigges der igen fremad, og fokus er igen skiftet fra genopretning til at skabe vækst i forretningen.

- Vi er et rigtig godt sted, når man tænker på, at vi har haft et hackerangreb, der sendte næsten hele virksomheden i knæ, siger Søren Nielsen.

- Vi er igen fokuseret på at drive forretningen fremad og skabe vækst, siger han.

For hele 2019 venter Demant dog nu, at selskabet blot vil vokse på niveau med markedet mod en tidligere forventning om en vækst over markedsvæksten.

Dermed indikerer selskabet også, at det ikke ventes, at der bliver vundet markedsandele i 2019.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder