Demant/dir: Skal tage konkurrencen op med Sonova med nyt børneprodukt

Udgivet den 29-03-2019  |  kl. 15:35  |  
Arkiv: Foto

I forbindelse med lanceringen af produktfamilien Oticon Opn S er danske Demant også i færd med at sende et helt nyt produkt målrettet børn på hylderne.

Det pædiatriske produkt går under navnet Oticon Opn Play og er baseret på den nye produktplatform, Velox S.

Det udfylder et hul i Demants produktportefølje, da selskabet i noget tid har manglet et alternativ til børn, og Oticon Opn Play rammer lige ned i et segment, der er klart domineret af verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, og selskabets hovedbrand inden for høreapparater, Phonak.

- Vi har holdt en lidt for lang pause med produktintroduktioner der. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at det er en lidt anden markedssituation. Phonak dominerer helt sikkert det her marked, siger Ole Asboe Jørgensen, der er administrerende direktør for Demants hovedbrand inden for høreapparater, Oticon, til Ritzau Finans i forbindelse med AAA-messen i Columbus, Ohio.

Han peger på, at der også gælder nogle lidt særlige retningslinjer i behandlingen, fordi der er tale om børn med høretab.

Og her kan Demants nye produkt komme til at spille en vigtig rolle, vurderer han.

- Der er nogle gode tommelfingerregler for behandlingen i dag, som jeg tror, at Oticon Opn Play vil ændre markant på. Ved de helt små børn på nul til syv år er mantraet, at man skal lære så meget som muligt, siger Ole Asboe Jørgensen.

- Når man er i et vanskeligt lydmiljø, som sådan nogle børn meget ofte er i vuggestuen og børnehaven eller skolen, ville traditionelle høreapparater fokusere på direktionalitet og skruet ned for resten. Men det gør man ikke med pædiatriske apparater, for der skal der være åbent for det hele, fortsætter Oticon-direktøren.

Oticon Opn Play er netop fokuseret på at åbne for alle lydkilder og i stedet forsøge at sortere de støjkilder, som brugeren ikke ønsker at lytte til fra.

Samtidig er en ny tilføjelse på Velox S-platformen et nyt system til at undgå hylen i høreapparatet - såkaldt feedback - når lydmiljøet ændrer sig.

Jeg tror, at Oticon Opn Play gøre en forskel her, fordi vi kan åbne op for det hele, samtidig med at vi kan skille uønsket støj fra og undgå feedback, siger Ole Asboe Jørgensen.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Director❯  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder