DFDS stiler efter driftsresultat på 5,5 mia. kr. i 2023

Udgivet den 18-06-2019  |  kl. 08:27  |  

DFDS har store vækstambitioner for de kommende år, der skal bringe driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, op på omkring 5,5 mia. kr. i 2023. Det fremgår af rederiets strategiplan for de næste fem år. EBITDA-resultatet landede sidste år på 3,6 mia. kr.

- Usikkerheden knyttet til at indfri denne ambition vurderes at være omkring 10 pct., skriver DFDS i en meddelelse.

- Vores ambition overstiger den nuværende beskedne markedsvækst. Derfor er det vores strategi at bruge bredden og styrken af vores netværk som en løftestang til at gøre mere for kunderne og blive mere effektive. På den måde sigter vi på at vokse betydeligt over de næste fem år, siger administrerende direktør Torben Carlsen ifølge meddelelsen.

Af resultatfremgangen ventes en tredjedel at blive indfriet via organisk vækst. En tredjedel skal komme fra opkøb og den sidste tredjedel skal sikres ved, at DFDS opfylder sin forretningsplan i Middelhavet.

Rederiet venter i 2020-2023 at investere netto omkring 5 mia. blandt andet i fem nybygninger - heraf tre fragtfærger og to kombinerede fragt- og passagerfærger. Investeringer omfatter ikke eventuelle opkøb. I år ventes uændret investeringer for 2,8 mia. kr.

For at skabe væksten vil DFDS i årene fokusere på at levere flere løsninger til udvalgte industrier - herunder bilproducenter, skov- og metalvirksomheder samt kølelogistik-kunder.

Rederiets serviceudbud skal digitaliseres yderligere, færge og logistiknetværkene skal udvikles ydeligere og der skal fokuseres på at udvikle kundeoplevelsen, oplyser DFDS.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder