DFDS/ABM: Aktien billig, hvis markedet overbevises om ny strategi

Udgivet den 18-06-2019  |  kl. 09:50  |  
Arkiv: Foto

Aktierne i DFDS er billige med en P/E på under 10, hvis markedet overbevises om den nye strategi, som selskabet har fremlagt og uddyber på sin kapitalmarkedsdag tirsdag i København.

Det vurderer Alm. Brands chefanalytiker Michael Friis Jørgensen i en kommentar.

- Set i forhold til de usikkerheder, som DFDS står overfor (Tyrkiet og brexit), er det vel rimeligt aggressive meldinger fra en ny CEO, skriver han og fremhæver, at en del af casen i aktien har været høje udlodninger, hvilket måske vil blive begrænset af opkøb og organiske investeringer.

Han vurderer dog, at i forhold til, at aktien på det seneste har handlet negativt på usikkerheder, er det en smule komfortabelt, at ny CEO ser optimistisk på fremtiden.

DFDS har præsenteret vækstambitioner for de kommende år, der skal bringe driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, op på omkring 5,5 mia. kr. EBITDA-resultatet landede sidste år på 3,6 mia. kr.

- Usikkerheden knyttet til at indfri denne ambition vurderes at være omkring 10 pct., skriver DFDS i en meddelelse.

Af resultatfremgangen ventes en tredjedel at blive indfriet via organisk vækst. En tredjedel skal komme fra opkøb og den sidste tredjedel skal sikres ved, at DFDS opfylder sin forretningsplan i Middelhavet.

Rederiet venter i 2020-2023 at investere netto omkring 5 mia. blandt andet i fem nybygninger - heraf tre fragtfærger og to kombinerede fragt- og passagerfærger. Investeringer omfatter ikke eventuelle opkøb.

DFDS-aktien falder tirsdag 1 pct. til 253,40 kr.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder