DFDS/Danske: Dækning genoptages med anbefaling "køb" - NY

Udgivet den 23-06-2022  |  kl. 08:18  |  

DFDS har fået genoptaget dækningen hos Danske Bank, der ser rederiet nyde godt af en normalisering i passagertrafikken.

Derudover vurderes det, at DFDS trods øget konkurrence i Den Engelske Kanal kan drage nytte af et mindstelønskrav fra de britiske myndigheder.

Danske Bank genoptager dækningen med anbefalingen "køb" og et kursmål på 300 kr.

DFDS' passagertal er siden årets start femdoblet, da rejselysten efterhånden har indfundet sig hos passagererne. Den positive udvikling ventes at fortsætte, og med udgangen af 2022 ses passagerdivisionen at ramme breakeven, under forudsætning af at passagertallene udgør 85 pct. af niveauet fra før covid-19.

Danske Bank ser dog den stigende inflation og de makroøkonomiske udfordringer tynge efterspørgslen blandt forbrugerne. Det ventes dog opvejet af behovet for at få sejlet biler på tværs af havene. Også forretningen i Tyrkiet ventes at bidrage positivt.

- DFDS har historisk håndteret forstyrrelser godt, hvad angår ændringer i efterspørgslen på fragt og konkurrencen. Trods mindre opløftende forventninger til fragtvolumenerne i Europa tror vi, at DFDS vil få gavn af en normalisering af passagertallene samt en positiv effekt fra nearshoring i middelhavsforretningen på mellemlang sigt, skriver analytiker Michael Vitfell-Rasmussen.

Analytikeren mener videre, at selv om konkurrencen i Den Engelske Kanal er tiltaget, kan DFDS få gavn af en eventuel lov fra den britiske regering til konkurrenterne om mindsteløn til arbejdere på færger, der lægger til kaj i Storbritannien.

Onsdag faldt aktien i DFDS 2,8 pct. til 220,60 kr.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Initiate❯  Research❯  Shares❯