Diversifikations strategi

Udgivet den 10-11-2014  |  kl. 09:59  |  

Man kan diskutere, om man i det hele taget kan kalde diversifikations strategien for en strategi, eller om det mere er en generel tilgang til investering. Under alle omstændigheder, så er den vigtigt at kende, når man første gang investerer sin pension.

 

Konceptet

Strategien er i alt sin enkelthed investors fortolkning af det gamle husråd ”læg ikke alle dine æg i samme kurv”. Spredning er nøgleordet. Fordi hvis et aktiv falder, og du har placeret bredt, så er der chancer for at et af dine andre aktiver stiger, eller i hvert fald ikke falder så kraftigt.

Strategien bruges ofte som en overordnet strategi sammen med f.eks. en rotations eller dividende strategi. Strategien bruges til at vurdere, hvor meget, at du skal placere i de forskellige aktivklasser.

 

Strategien og pension

Strategien er helt grundlæggende for alle pensionsinvesteringer, idet det er en måde, at eliminere noget af den risiko, som der er i investering. Så uanset hvordan du i øvrigt investerer, så anbefaler vi, at du tænker diversifikation ind i dine investeringer.

 

Overvejelser

Strategien lyder enkel at gå til, og det er den nok også i sin simplest form. Men når du skal optimere strategien, altså få mest muligt ud af den, så bliver det lidt mere kompliceret.

Optimering af denne strategi bygger på teorien om ”Den effektive rand”.  Forestil dig, at du plottede alle aktiver ind i et diagram med deres gennemsnitlige afkast og deres variation i afkastet (risiko) som koordinater som vist herunder.

Hvis du så tegner en streg fra alle de aktiver (eller kombination af aktiver) som giver højeste afkast ved hver risikopunkt, så vil du få Den effektive rand. Den effektive rand udtrykker altså hvad det højeste afkast, som du kan forvente, hvis du påtager dig en given risiko. Din optimale portefølje vil altså ligge et sted på randen.  Det lyder nemt, men er lidt svære i praksis. Derfor arbejder man ofte med ”standard porteføljer”, som dem vist i figuren ovenfor. Disse ligger typisk ikke helt optimalt, men kan være en udmærket løsning.

Hvis du ønsker at undersøge dine muligheder nærmere, så anbefaler vi, at du kontakter en certificeret rådgiver. Draupnir Advisors giver også gerne et uforpligtende bud.

 

Ansvarsfraskrivelse:

Der er ikke noget I denne artikel, der skal betragtes som investeringsrådgivning eller opfordring til køb af vise aktiver. Artiklens indhold er af general karakter og kan være egnet eller uegnet for den enkelte investor. Alle investorer opfordres til at søge personlig målrettet rådgivning hos certificeret rådgiver.

Udgivet af: Draupnir

Tags:  Pension❯ 

Relaterede nyheder

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:01

 
0,00%
 
20:42:01

 
0,66%
 
16:50:01

 
0,00%
 
20:42:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder